Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Demers pentru acordarea despăgubirilor pentru pesta porcină

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Deputaţii europeni Siegfried Mureşan, Mircea Hava (membri în Comisia pentru bugete a Parlamentului European), Daniel Buda şi Dan Motreanu (membri în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European) au depus, ieri, trei amendamente la Proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) pentru anul 2020 prin care solicită alocarea, în total, a 80 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor din statele membre afectaţi de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România.

Primul amendament prevede alocarea a 50 de milioane de euro către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectaţi de pesta porcină africană, în special pentru sprijinirea pieţei produselor din carne de porc care a avut de suferit din cauza prezenţei virusului.

Cel de-al doilea amendament prevede alocarea a 20 de milioane de euro la linia bugetară "Asigurarea unei stări de sănătate mai bune a animalelor şi a unui nivel înalt de protecţie a animalelor în Uniune" pentru asigurarea controlului bolilor animalelor.

Prin cel de-al treilea amendament, se solicită alocarea a 10 milioane de euro către Fondul pentru măsuri de urgenţă privind sănătatea animalelor şi a plantelor din cadrul Programului pentru Produse şi Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană.

Deputatul Siegfried Mureşan a declarat: "Numărul focarelor de pestă porcină africană din România continuă să crească de la o zi la alta. Am ajuns la un număr de 29 judeţe afectate şi peste 1100 de focare. Epidemia a cauzat până acum pagube de zeci de milioane de euro pentru fermierii români, iar această sumă continuă să crească. Nu doar fermierii şi crescătorii de porcine au fost afectaţi, ci întreaga piaţă a produselor din carne de porc. Vorbim astfel de numeroase restricţii în materie de export şi scumpiri de până la 30% în ultimele luni la preţul cărnii şi preparatelor din porc, România ajungând printre ţările din Uniunea Europeană cu cele mai mari scumpiri în materie de carne de porc în anul 2019".

Domnia sa a precizat că în legislatura trecută, la iniţiativa sa, Comisia Europeană a alocat 28 de milioane de euro din Bugetul UE 2019 tot pentru combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, dar suma este insuficientă şi fermierii români au în continuare nevoie de sprijin.

Siegfried Mureşan solicită guvernului Dăncilă şi autorităţilor de la Bucureşti să ia măsurile necesare pentru a stopa răspândirea pestei porcine africane, menţionând că virusul continuă să se răspândească de la o lună la alta în noi judeţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

22 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1185
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5396
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.9661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie