DEŞI CONDIŢIILE DE PIAŢĂ NU SUNT FAVORABILEThyssenkrupp nu renunţă la listarea diviziei de hidrogen Nucera

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 septembrie

https://twitter.com/thyssenkruppnca

https://twitter.com/thyssenkruppnca

Gigantul siderurgic german Thyssenkrupp AG consideră că, în prezent, pieţele sunt prea nervoase pentru o listare rapidă a diviziei sale de hidrogen Nucera, însă confirmă că o ofertă publică iniţială (IPO) a acestei afaceri continuă să fie scenariul preferat, potrivit Reuters.

"Chiar dacă în prezent considerăm că mediul pieţei de capital este destul de nefavorabil pentru o listare rapidă, IPO-ul rămâne opţiunea preferată pentru Nucera. Continuăm să monitorizăm îndeaproape evoluţiile", a precizat compania, după ce oficialii săi au fost întrebaţi dacă condiţiile s-au schimbat în urma listării planificate a companiei auto Porsche.

Thyssenkrupp Nucera are un nou director executiv din data de 1 iulie, în persoana lui Werner Ponikwar. Acesta a ocupat funcţia de director general al Linde Hydrogen FuelTech GmbH, o subsidiară a Linde Plc. Linde Hydrogen FuelTech este o companie globală care se concentrează pe dezvoltarea tehnologică, vânzări, management de proiect şi servicii de tehnologii de alimentare cu hidrogen.

Thyssenkrupp Nucera are ca obiectiv să accelereze producţia de hidrogen verde la scară industrială. Cu tehnologia sa, compania le permite clienţilor săi să obţină neutralitatea climatică.

În luna ianuarie, Thyssenkrupp informa că speră să obţină câteva sute de milioane de euro din listarea filialei sale de hidrogen Nucera.

Nucera este noul nume al subsidiarei Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers (UCE), iar şeful diviziei Multi Tracks, Volkmar Dinstuhl, a precizat cu privire la listare, citat de Reuters: "Ne propunem ca Nucera să genereze venituri de 500 până la 600 de milioane de euro prin emiterea de noi acţiuni".

Pe partea afacerilor cu hidrogen, Nucera estimează vânzări între 900 de milioane şi un miliard de euro până în 2026. Compania a realizat venituri de 319 milioane de euro şi câştiguri înainte de impozite şi dobânzi de 27 de milioane de euro în anul fiscal încheiat în septembrie 2021.

Comenzile pentru hidrogenul verde produs de Nucera erau de circa 900 de milioane de euro la sfârşitul lunii decembrie 2021. "Cererea este uriaşă. Vrem să ne folosim de acest lucru, acum", spunea, la începutul anului curent, şeful de operaţiuni al Nucera, Denis Krude, menţionând: "Piaţa hidrogenului va creşte, probabil, de şapte ori în următorii 30 de ani. Avem aproximativ 400 de angajaţi. Vrem să ne extindem în continuare".

Filiala Thyssenkrupp are două domenii de activitate, potrivit lui Krude. Pe de o parte, afacerea cu cloralcali, proces prin care se produce în principal clorul gazos şi soda caustică, iar hidrogenul este realizat ca produs secundar. Clorul gazos este utilizat în principal pentru tratarea apei şi pentru materiale plastice. Soda caustică este folosită peste tot în industrie. A doua zonă este electroliza apei alcaline, în care hidrogenul este produs folosind energie regenerabilă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro