DEŞI SE PLÂNGE CĂ NU ARE BANICopos mai investeşte patru milioane de euro în Poiana Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 30 ianuarie 2013

"Dorim să continuăm investiţiile din Poiana Braşov, pentru că eu o consider cea mai frumoasă staţiune din ţară, iar autorităţile centrale şi cele locale au investit foarte mult în extinderea domeniului schiabil", ne-a declarat George Copos.

"Dorim să continuăm investiţiile din Poiana Braşov, pentru că eu o consider cea mai frumoasă staţiune din ţară, iar autorităţile centrale şi cele locale au investit foarte mult în extinderea domeniului schiabil", ne-a declarat George Copos.

Hotelul Poiana va fi transformat în apart-hotel cu 41 de camere pe care omul de afaceri vrea să le vândă cu câte 160.000 - 170.000 de euro

Omul de afaceri George Copos, proprietarul companiei Ana Hotels, intenţionează ca în luna aprilie să demareze o investiţie privind transformarea hotelului Poiana din Poiana Braşov în apart-hotel. "Investiţiile vor fi de aproximativ patru milioane de euro. Dorim să începem în aprilie şi să finalizăm până la începerea sezonului viitor", ne-a declarat omul de afaceri, adăugând: "Dorim să continuăm investiţiile din Poiana Braşov, pentru că eu o consider cea mai frumoasă staţiune din ţară, iar autorităţile centrale şi cele locale au investit foarte mult în extinderea domeniului schiabil".

Hotelul Poiana va cuprinde 41 de apartamente de două şi trei camere după finalizarea investiţiei. "Noi ne dorim să le vindem pe toate. Preţul va fi undeva pe la 160.000 - 170.000 de euro, în funcţie de dimensiunea apartamentului", a mai spus proprietarul Ana Hotels. Aces­ta a precizat că a lucrat la conceptul viitorului apart-hotel cu o companie de arhitectură din Franţa. "Va fi ceva deosebit", a mai spus omul de afaceri.

Până acum, potrivit estimărilor sale, hotelurile Sportul şi Bradul, deţinute tot de Ana Hotels, "au înghiţit" investiţii de 30 de milioane de euro, iar hotelul Poiana rămăsese în urmă din punct de vedere al confortului. "Mă plâng că nu am bani să îi arunc aşa cum am făcut la Rapid, dar în ceea ce priveşte activitatea din domeniul turistic, banca ne sprijină şi ne oferă creditele de investiţii solicitate, deoarece are încredere în proiectele noastre", a mai completat omul de afaceri.

Hotelul de patru stele Sportul are 106 camere, Bradul operează 59 de camere, iar hotelul de trei stele Poiana are 53 de camere. Pentru anul trecut, George Copos estima la hotelurile de la munte o cifră de afaceri de 3,6 milioane de euro. Rezultatele oficiale pe anul trecut nu au fost însă făcute publice şi nici estimările pe anul acesta. Cele trei hoteluri au avut în ianuarie un grad de ocupare de 85%. De Revelion, aproape 450 de pachete de cinci nopţi au fost vândute în cele trei hoteluri deţinute de Copos. Preţul pachetului pentru o familie a fost de 2.000 de euro, tarif ce includea cazare, mese şi acces la spa.

Noul domeniu schiabil din Poiana Braşov este o investiţie de 28 mili­oane de euro, finanţată de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale, în parteneriat cu Primăria Braşov.

În urma acestei investiţii, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu 35 de hectare, până la 85 de hectare, iar lungimea pârtilor de la 16,4 kilometri la 24 de kilometri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro