Dezbaterea moţiunii simple, amânată din cauza absenţei ministrului Dezvoltării

S.B.
Politică / 09 iunie 2020

Dezbaterea moţiunii simple, amânată din cauza absenţei ministrului Dezvoltării

Dezbaterea moţiunii simple "Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte" în Camera Deputaţilor a fost amânată marţi din cauza absenţei celui vizat, respectiv ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, care a invocat probleme de sănătate, potrivit news.ro.

Deputaţii ar fi trebuit să dezbată marţi moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Dezvoltării Ion Ştefan, procedura incluzând citirea moţiunii de către unul dintre semnatari, apoi prezentarea punctului de vedere de către ministru şi declaraţii ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare.

Textul moţiunii a fost citit, însă ministrul a anunţat că nu poate fi prezent în sala de plen din cauza unor probleme de sănătate, motiv pentru care, după consultarea liderilor de grup, preşedintele de şedinţă Florin Iordache a anunţat amânarea dezbaterii pentru o dată ce urmează să fie stabilită.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 101 din cei 329 de deputaţi.

Potrivit sursei citate, în moţiunea depusă împotriva ministrului Dezvoltării şi intitulată "Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte", PSD afirmă că, "dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România".

Social-democraţii îl acuză pe Ion Ştefan de fals în declaraţii publice, de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru rudele şi amicii miniştrilor.

"Toate «realizările» ministrului poartă marca guvernării PSD", afrmă PSD.

"Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală. Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru", susţine PSD.

Până acum,în actuala sesiune parlamentară, au fost adoptate patru moţiuni simple împotriva miniştrilor Cîţu, Oros, Anisie şi Vela.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acum secvență bună de lucru la distanță. Se evită pandemia, bugetofagia, enrgofagia. Klaus trofobia NU.

    1. da insa toate sporurile de distanta, de absenta mentala etc se taxeaza si "beneficiarii" profita de ele!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

25 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3816
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7642
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9008
Gram de aur (XAU)Gram de aur258.9166

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro