Dietă pentru oameni şi ...planetă

O.D.
Lifestyle #Nutriţie / 1 februarie 2019

Dietă pentru oameni şi ...planetă

Grija pentru propriul organism îmbinată cu preocuparea pentru protejarea mediului înconjurător merită toată aprecierea. Cum treaba nu este deloc simplă, o astfel de dietă a fost descoperită după multă muncă de o echipă de cercetători.

"Dieta sănătăţii mondiale" este bazată pe reducerea consumului de carne roşie şi a zahărului, creşterea consumului de legume, fructe şi nuci, astfel încât să asigure producţia sustenabilă de alimente, pentru a reduce daunele provocate asupra planetei.

Studiul legat de aceast regim, care a fost publicat în jurnalul medical "The Lancet", susţine că dieta poate preveni până la 11,6 milioane de decese premature fără a afecta planeta. Concluzia cercetătorilor este clară, schimbare a dietei la nivel global este necesară pentru că trei miliarde de oameni din lume sunt subnutriţi, iar producţia alimentară este cauza principală a schimbărilor climatice, poluării şi pierderea speciilor. Cum până în anul 2050 populaţia globului va ajunge la 10 miliarde, creştere, combinată cu obiceiurile de producţie alimentară va "exagera riscurile asupra omenirii şi a planetei". Studiul sugerează cinci strategii pentru a asigura abilitatea oamenilor de a-şi schimba dieta: stimularea oamenilor de a mânca mai sănătos, trecerea producţiei globale către culturi diverse, intensificarea agriculturii sustenabile, reguli mai stricte pentru monitorizarea oceanelor şi terenurilor şi reducerea risipei alimentare.

Conform studiului, aportul caloric optim pentru o zi nu ar trebui să depăşească 2500 de calorii şi să includă proteine, grăsimi, lactate, fructe, legume şi carbohidraţi.

Dietă pentru oameni şi planetă reprezintă o idee cu adevărat generoasă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro