Dietă pentru oameni şi ...planetă

O.D.
Lifestyle #Nutriţie / 01 februarie 2019

Dietă pentru oameni şi ...planetă

Grija pentru propriul organism îmbinată cu preocuparea pentru protejarea mediului înconjurător merită toată aprecierea. Cum treaba nu este deloc simplă, o astfel de dietă a fost descoperită după multă muncă de o echipă de cercetători.

"Dieta sănătăţii mondiale" este bazată pe reducerea consumului de carne roşie şi a zahărului, creşterea consumului de legume, fructe şi nuci, astfel încât să asigure producţia sustenabilă de alimente, pentru a reduce daunele provocate asupra planetei.

Studiul legat de aceast regim, care a fost publicat în jurnalul medical "The Lancet", susţine că dieta poate preveni până la 11,6 milioane de decese premature fără a afecta planeta. Concluzia cercetătorilor este clară, schimbare a dietei la nivel global este necesară pentru că trei miliarde de oameni din lume sunt subnutriţi, iar producţia alimentară este cauza principală a schimbărilor climatice, poluării şi pierderea speciilor. Cum până în anul 2050 populaţia globului va ajunge la 10 miliarde, creştere, combinată cu obiceiurile de producţie alimentară va "exagera riscurile asupra omenirii şi a planetei". Studiul sugerează cinci strategii pentru a asigura abilitatea oamenilor de a-şi schimba dieta: stimularea oamenilor de a mânca mai sănătos, trecerea producţiei globale către culturi diverse, intensificarea agriculturii sustenabile, reguli mai stricte pentru monitorizarea oceanelor şi terenurilor şi reducerea risipei alimentare.

Conform studiului, aportul caloric optim pentru o zi nu ar trebui să depăşească 2500 de calorii şi să includă proteine, grăsimi, lactate, fructe, legume şi carbohidraţi.

Dietă pentru oameni şi planetă reprezintă o idee cu adevărat generoasă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro