Diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi, aproape inexistentă în Luxemburg

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 aprilie

Diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi, aproape inexistentă în Luxemburg

English Version

Mai multe ţări dintre cele 38 de membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) au făcut progrese semnificative în reducerea inegalităţii de venituri între bărbaţi şi femei.

Conform datelor OECD, preluate de visualcapitalist.com, cea mai mică diferenţă de remunerare între femei şi bărbaţi o constatăm în Luxemburg - numai 0,4%, proporţie cu mult sub media OCDE, de 11,6%. OECD a luat în calcul datele pentru anul 2022, cu excepţia Luxemburgului, unde cifrele sunt pentru 2020.

Diferenţa de remunerare între sexe este calculată ca diferenţa dintre câştigurile medii din activităţile cu normă întreagă pentru bărbaţi şi femei, împărţită la câştigurile medii din activităţile cu normă întreagă ale bărbaţilor.

Conform datelor menţionate, opt dintre primele 10 ţări cu cele mai mici diferenţe de remunerare între femei şi bărbaţi se află în Europa, deoarece legile privind egalitatea în muncă au început să dea roade. Pe locul al doilea în clasament se situează Belgia, cu 1,1%, căreia îi urmează Costa Rica (1,4%) şi Columbia (1,9%). Pe al cincilea loc găsim Irlanda, cu 2%.

Sursa citată subliniază că decalajul salarial de gen practic inexistent din Luxemburg a rezultat din eforturile ţării de a acorda prioritate egalităţii de remunerare. Din 2016, firmele care nu au respectat normele privind egalitatea de remunerare din Codul Muncii au fost supuse unor amenzi penalizatoare cuprinse între 251 şi 25.000 de euro.

Totodată, ratele mai ridicate ale educaţiei în rândul femeilor contribuie la diminuarea diferenţelor de remunerare, Luxemburg fiind pe primul loc în clasamentul nivelului educaţional în Raportul Global al diferenţei de gen, realizat de Forumul Economic Mondial pentru anul 2023.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb