DIGI se pregăteşte pentru lansarea serviciilor în Belgia

R.S.
Piaţa de Capital / 17 mai

DIGI se pregăteşte pentru lansarea serviciilor în Belgia

Începând din această vară, consumatorii belgieni vor putea beneficia de preţuri echitabile şi soluţii fiabile de conectivitate, furnizate de cel mai nou operator de telecomunicaţii de pe piaţa locală, DIGI Belgia. Cu o abordare orientată către clienţi, oferta va include servicii de telefonie şi date mobile, internet fix şi televiziune, fiind special concepută pentru a satisface exigenţele şi nevoile diverse ale utilizatorilor belgieni, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În urma licitaţiei organizate în iunie 2022 de Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi Telecomunicaţii (BIPT), prin intermediul unui joint-venture cu Citymesh NV, parte a grupului Cegeka, DIGI a câştigat drepturile de utilizare a unor frecvenţe din spectrul mobil, care vor permite construirea unei noi reţele de comunicaţii fixe şi mobile, de ultimă generaţie. DIGI Belgia va intra pe piaţa de telecomunicaţii ca al patrulea furnizor de servicii convergente de comunicaţii electronice, cu misiunea de a livra soluţii robuste şi accesibile, bazate pe tehnologii inovatoare şi un serviciu excelent de asistenţă clienţi, potrivit comunicatului.

"În dezvoltarea ofertei noastre am pornit de la nevoile consumatorilor belgieni. Cercetările realizate de BIPT (Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi de Telecomunicaţii) arată că tarifele pentru serviciile de telecomunicaţii sunt semnificativ mai mari decât în ţările învecinate. DIGI deţine expertiza tehnică necesară şi Grupul a avut deja lansări de succes pe pieţe noi. În virtutea acestei experienţe, suntem încrezători că putem extinde reţeaua noastră într-o manieră eficientă şi rentabilă. Toate acestea ne vor permite să practicăm preţuri corecte şi transparente. Serviciile de telecomunicaţii reprezintă un drept fundamental, iar misiunea noastră este să le facem accesibile şi convenabile pentru toată lumea", a declarat Jeroen Degadt, Director General DIGI Belgia.

La evenimentul de inaugurare a sediului subisidiarei DIGI Belgia au participat doamna Petra de Sutter - Viceprim-Ministrul Guvernului Federal Belgian, Mitch de Geest, Director General Citymesh, Valentin Popoviciu, Director Executiv al Grupului DIGI, Jeroen Degadt, Director General DIGI Belgia, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, jurnalişti, precum şi numeroşi invitaţi de marcă la nivel european.

Momentul de pre-lansare a fost marcat de o demonstraţie live a funcţionalităţii reţelei mobile 5G, prezentată de domnul Valentin Popoviciu: "Implementarea şi dezvoltarea noii infrastructuri de telecomunicaţii mobile şi fixe reprezintă un proces amplu, care implică resurse considerabile, paşii necesari urmând a fi parcurşi de companie în perioada imediat următoare. Suntem nerăbdători să servim cât mai curând viitorii noştri clienţi belgieni cu servicii de internet prin fibră optică şi 4G/5G de calitate, la preţuri corecte şi stabile, aşa cum ne-am obişnuit de mulţi ani abonaţii din România, Spania şi Italia", a declarat acesta, se menţionează în comunicat.

DIGI Belgia se află în etapa de construcţie şi punere în funcţiune atât a reţelei de fibră optică, cu peste 60 de mii de case (HP - Homes Passed) deja acoperite în Bruxelles, cât şi a reţelei mobile 4G şi 5G, prognozată să atingă un număr de 4500 site-uri mobile în următorii ani. Expertiza avansată de design, inginerie, implementare şi operare a tehnicienilor şi specialiştilor DIGI Romania, în strânsă colaborare cu echipa DIGI Belgia, aduce o contribuţie majoră la dezvoltarea infrastructurii din această ţară.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Digi poate fi considerata o companie de growth, odata cu intrarea in Belgia si Portugalia, respectiv cu reorientarea afacerii din Spania. Nu va arata extraordinar ca profitabilitate in 2024, datoriile vor exploda, dar cei care au facut Fomo astazi pe cotatia Digi au cumparat anticipand poate un pret de 80-85 de lei in urmatorul an.

    1. E infiorator de scumpa actiunea pentru ce venituri datorii si perspective are...dar cine stie poate candva o sa ajunga si 80 de lei

      din sell&lease back-ul recent vor plati obligatiunile scadente in 2025 si datoriile vor scadea dramatic. are o capitalizare de ~1.25 miliarde EUR si doar pe o parte din reteaua din Spania a luat 750 de milioane. la asta se adauga ce mai are acolo+toata reteaua din Romania. unde este scumpa?

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb