DIN CAUZA COSTURILOR MARIIkea îşi închide singura fabrică din SUA

Ziarul BURSA #Internaţional /

Ikea îşi închide singura fabrică din SUA

Grupul suedez Ikea îşi va închide în luna decembrie singura sa fabrică din SUA, amplasată la Danville, statul Virginia, deoarece este mai eficient să fabrice produsele în Europa şi să le importe în SUA, a anunţat cel mai mare retailer de mobilă din lume, conform AFP.

Aproximativ 300 de locuri de muncă vor fi afectate de închiderea acestei uzine deschise în 2008 şi care producea etajere din seria Kallax şi mobilier din seria Besta vândute în SUA şi Canada.

"Structura costurilor de producţie la Danville este prea mare, în special când este vorba de materiale de bază, ceea ce provoacă tarife semnificativ mai mari decât alte fabrici Ikea care realizează produse similare în Europa", a explicat compania suedeză. În consecinţă, "după o analiză aprofundată, s-a decis că nu există condiţii pentru a continua să producem la Danville", a adăugat Ikea, potrivit Agerpres.

Anunţul privind închiderea aces-tei uzine, amplasată într-un stat cheie pentru următoarele alegeri prezidenţiale din SUA, ar putea declanşa critici din partea preşedintelui Donald Trump, care face presiuni asupra grupurilor industriale pentru ca acestea să renunţe la proiectele lor vizând închiderea de facilităţi de producţie.

Ikea, compania care are 24 de fabrici de mobilă în nouă ţări, cu aproximativ 20.000 de angajaţi, a precizat că va face tot ce este posibil pentru a ajuta salariaţii afectaţi să găsească un nou loc de muncă sau să urmeze un program de pregătire profesională.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS