DIN DATA DE 20 IUNIEAcţiunile One United Properties vor fi incluse în indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging

S.B.
Piaţa de Capital #Construcţii / 8 iunie

Acţiunile One United Properties vor fi incluse în indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging

Acţiunile One United Properties vor fi incluse, începând cu 20 iunie 2022, într-un nou indice FTSE Russell: indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging. FTSE Russell a făcut anunţul în urma ajustării trimestriale.

"Includerea acţiunilor ONE în indicele FTSE EPRA Nareit Emerging a făcut parte din strategia noastră de a spori vizibilitatea pieţei de capital româneşti pe arena internaţională şi de a contribui în continuare la îmbunătăţirea lichidităţii companiei. Pe măsură ce ne pregătim pentru operaţiunea de majorare a capitalului social, care are scopul de a contribui la investiţii în noi oportunităţi de creştere şi de a mări free-float-ul companiei, suntem hotărâţi să ne diversificăm acţionariatul şi să creştem lichiditatea acţiunilor ONE pentru a fi incluşi în mai mulţi indici regionali şi la nivel de industrie. Obiectivul nostru este să transformăm One United Properties într-o companie publică românească lider, aflată pe radarul investitorilor instituţionali internaţionali cheie", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Indicele FTSE EPRA Nareit Emerging este conceput pentru a urmări performanţa companiilor imobiliare şi a REIT-urilor listate pe pieţele emergente. Prin ajustarea în mod liber a elementelor constitutive ale indicelui şi verificarea lichidităţii, mărimii şi veniturilor, indicele este potrivit pentru utilizare ca bază pentru produse de investiţii, cum ar fi instrumentele derivate şi fondurile tranzacţionate la bursă (ETF). Indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging în care va fi inclusă One United Properties acoperă companii listate din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

One United Properties va fi prima companie imobiliară din România care va fi inclusă în acest indice. În urma includerii acţiunilor ONE, indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging va conţine 33 de emitenţi, dintre care doar doi europeni, unul român şi unul ceh. 14 emitenţi sunt din Arabia Saudită, 10 din Africa de Sud, trei din Turcia, doi din Emiratele Arabe Unite şi unul din Kuweit. Capitalizarea totală de piaţă a tuturor componentelor indicelui este de aproximativ 24 de miliarde de dolari.

Pe lângă indicele FTSE EPRA Nareit Emerging, acţiunile ONE sunt incluse, din decembrie 2021, şi în indicele FTSE Global All Cap, care urmăreşte performanţa acţiunilor cu capitalizare mare, medie şi mică la nivel global, în indicele FTSE Global Small Cap - segmentul de capitalizare din universul indicelui FTSE Global Equity şi în indicele FTSE Global Total Cap, care include companii mari, mijlocii, mici şi micro-companii. La nivel local, din septembrie 2021, acţiunile ONE sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti care urmăreşte cele mai lichide companii, precum şi indicii BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR şi BET Plus.

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti şi cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piaţa de capital locală. Acţiunile companiei au debutat la BVB pe 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru dezvoltări viitoare atât în ​​segmentul rezidenţial, cât şi în cel de birouri.

De la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile ONE se află în mod constant printre cele mai tranzacţionate instrumente financiare la BVB. Doar în 2022, investitorii au tranzacţionat acţiuni ONE în valoare totală de 133,6 milioane de lei, rezultând o lichiditate zilnică de peste 1,3 milioane de lei. Într-un prim trimestru volatil din 2022, acţiunile ONE au depăşit indicele de referinţă BET, oferind o apreciere a preţului acţiunilor de +3,86% faţă de o scădere de -2,92% a indicelui BET. Doar cinci blue chips, inclusiv ONE, au înregistrat o evoluţie pozitivă în această perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro