Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

DIN PROFITUL ANULUI TRECUTCarbochim propune dividende de aproape un milion de lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Conducerea Carbochim (CBC) a convocat acţionarii, pentru data de 24 aprilie, în vederea aprobării distribuirii profitului obţinut anul trecut, în sumă de 2,66 milioane de lei, circa 0,98 milioane de lei urmând a merge la acţionari sub formă de dividende, în timp ce 1,51 milioane de lei vor fi direcţionate la "rezultat reportat", iar restul trecut la "rezerve legale", se arată în comunicatul producătorului de materiale abrazive remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Nivelul dividendului unitar este de 0,2 lei care, raportat la ultima cotaţie CBC de săptămâna trecută, de 19,6 lei, oferă investitorilor un randament de 2,08%.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni ale producătorului de materiale abrazive la data de 21 mai 2019, data plăţii fiind 11 iunie 2019.

De asemenea, acţionarii mai au pe masă propunerea prelungirii liniilor de credit în valoare totală de 7,15 milioane de lei sau angajarea altor împrumuturi noi în cadrul aceluiaşi plafon, precum şi angajarea unui credit de investiţii de cel mult 14 milioane de lei, pentru realizarea investiţiilor prevăzute în planul pentru 2019.

În 2018, Carbochim aproape şi-a triplat câştigul faţă de cel din anul anterior, pe fondul creşterii veniturilor totale cu 19,34%, până la 39,35 milioane de lei, avans într-o dinamică mai accelerată decât cel al cheltuielilor, care au fost în sumă de 35,79 milioane de lei, cu 13,02% mai mari decât cele prinse în bilanţ la finalul anului 2017.

Capitalizarea producătorului de materiale abrazive la BVB este de 47,3 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS