Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DIN PROFITUL ANULUI TRECUTSIF4 şi SIF1 au hotărât ca Biofarm să acorde dividende suplimentare

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF4 şi SIF1 au hotărât ca Biofarm să acorde dividende suplimentare

SIF Muntenia va lua 5,02 milioane de lei, în timp ce SIF Banat-Crişana va încasa 3,62 milioane de lei  

Randament brut al dividendului de 2,9%

Rachid El Lakis i-a luat locul lui Najib El Lakis, ca administrator al companiei

SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat-Cişana (SIF1), ce deţin împreună aproape 88% din Biofarm au hotărât, în adunarea acţionarilor de ieri, ca producătorul de medicamente din Bucureşti să acorde suma de 9,85 milioane de lei ca dividende, din profitul anului trecut, se arată într-un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

SIF4 are o participaţie la capitalul producătorului de medicamente de 50,98%, ceea ce înseamnă că va ridica de la Biofarm suma de 5,02 milioane de lei, în timp ce SIF1, ce deţine 36,75% din companie, va lua 3,62 milioane de lei.

SIF Banat - Crişana deţine aproape integral SAI Muntenia Invest, societatea ce administrează SIF Muntenia.

Dividendul pe acţiune este de 0,01 lei, ceea ce la cotaţia BIO de ieri, de la ora 16:30, de 0,344 lei, oferă un randament brut de 2,9%.

Pentru a putea beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni BIO la data de 6 martie 2020, iar Biofarm va plăti dividendele aprobate ieri începând cu 25 martie anul viitor.

Nu este pentru prima dată când producătorul de medicamente acordă dividende din profitul obţinut în 2018. În luna septembrie a acestui an, compania a distribuit acţionarilor un dividend de 0,01 lei care, la data de 23 aprilie - momentul aprobării alocării dividendului, oferea un randament brut de 3,14%.

Tot ieri, acţionarii Biofarm l-au ales ca administrator pe Rachid El Lakis, acesta înlocuind-ul pe Najib El Lakis care renunţase, din motive personale, la postul din Consiliul de Administraţie al companiei în luna martie a anului curent.

Najib El Lakis, fost vicepreşedinte al SIF1, a fost condamnat la începutul lunii februarie 2019, împreună cu fostul preşedinte al societăţii de investiţii financiare Dragoş Bîlteanu, la trei ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Bucureşti, cei doi recunoscându-şi vinovăţia într-un dosar început în anul 2014, în care DIICOT i-a acuzat de folosire cu rea-voinţă a creditului sau bunurilor societăţii Industrialexport SA şi alte trei infracţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Rachid El Lakis a fost singurul candidat la postul de administrator al Biofarm, propunerea sa pentru Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente venind din partea SIF Banat-Crişana.

Este analist de investiţii la SIF1 după ce, în perioada septembrie 2017 - septembrie 2018 a fost analist financiar la SAI Muntenia Invest, conform LinkedIn.

Rachid El Lakis a absolvit University of East Anglia, cu diplomă în economie şi contabilitate şi a urmat un program de masterat în finanţe la Lancaster University.

Pentru perioada ianuarie - septembrie 2019, veniturile din vânzări ale Biofarm s-au ridicat la 140,14 milioane de lei, cu 7,2% peste cele înregistrate după primele nouă luni ale anului anterior, în timp ce profitul net a cunoscut o creştere mai accelerată, de 11,2%, până la 40,15 milioane de lei, pentru acelaşi interval de raportare.

Anul trecut, Biofarm a obţinut un profit net de 38,42 milioane lei, cu 6,6% peste cel realizat în 2017.

De la începutul anului şi până în data de 10 decembrie, preţul acţiunii BIO a urcat cu 5,54%, iar cu tot cu dividendul de 0,01 lei, randamentul total al titlului Biofarm este de 8,61%.

Valoarea de piaţă a producătorului de medicamente la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 337,98 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Au nevoie de bani ca sa puna mana pe inca un SIF.

  1. Întrebare, întrebătoare. De ce creste atat de mult acțiunea SIF3? Și constant, nu cu puseuri. Oare cine cumpăra? Și de ce? Ce mari planuri și management performant are SIF3, ca pare o relicva. Care-i interesul? Na pozna!

   Fecala trebuie sa devina istorie

   Fecala se strânge latu

   Funia a ajuns la par 

   Și cine da atacul? SIF1 sau SIF2?

  Infractorii care populeaza SIF1 vor sa puna pe butuci unul din fanioanele romanesti din industria medicamentelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie