DIN REZULTATUL ANULUI TRECUT ŞI DIN CEL REPORTATŞantierul Naval Orşova vrea să aloce dividende de 11,4 milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 12 martie 2021

Şantierul Naval Orşova vrea să aloce dividende de 11,4 milioane lei

Randament brut de 20,8%

Acţionarii Şantierului Naval Orşova (SNO) sunt convocaţi pentru adunarea de bilanţ la data de 16 aprilie, cu propunerea ca societatea să aloce dividende în sumă totală de 11,42 milioane de lei, atât din profitul anului trecut cât şi din rezultatul reportat, conform raportului companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Circa 4,34 milioane de lei reprezintă dividendele propuse din profitul anului trecut, în sumă de 4,65 milioane lei, în timp ce 7,08 milioane lei sunt dividende suplimentare. Astel, cumulat, dividendul unitar este de 1 leu/titlu, ceea raportat la preţul acţiunii SNO de astăzi, de 4,8 lei, oferă un randament brut de 20,8%.

Data de referinţă, ce defineşte acţionarii ce au dreptul să participe la adunare este 2 aprilie, iar pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni SNO la data de 18 iunie, dacă propunerea va trece de AGA.

Recent, Şantierul Naval Orşova a anunţat încheierea un contract de 2,57 milioane euro pentru construcţia şi livrarea unei nave fluviale tip tanc cu zona cargo de inox, în Olanda.

SIF Transilvania deţine aproape 50% din Şantierul Naval Orşova, în acţionariatul societăţii ce construieşte şi repară nave se mai găsindu-se SIF Oltenia cu 28,02% şi SIF Muntenia cu 13,17%.

Capitalizarea bursieră a companiei este de 54,8 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. sunt actionar, ma simt mandru ca sunt actinar la aceasta societate, multumesc fostului CA si in prezent actualului CA care manifesta preocupare in ridicaea acestui business. Le doresc mult succes, afaceri bune si o politica coerenta si transparenta. CEEA CE SE FACE SE FACE CU CAPITAL AUTOHTON, iar GUVERNUL ROMANIEI AR TREBUI SA SE IMPLICE SI SA SPRIJINE PRODUCTIA in acest domeniu prin scaderea TVA si a impozitului pe profit, deoarece trebuie avuta in calcul latura umana si sociala, daca ne referim la un numar de peste 365 de angajati.

  sunt fericit ca primim dividende si multumesc Consiliului de Administratie pentru aceasta decizie. Va doresc mult succes in conducerea societatii, ar trebui ca actualii guvernanti sa acorde facilitati societatilor care produc in industria navala, sa se uite si spre aceasta ramura nu numai la industria IT si auto...

  SUCCES pe mai departe! 

  Cand firma plateste dividende de peste 250% din profitul net, atunci firma asta este capusata pana la desfiintare. Vindeti si plecati.

  1. sifurile apar cam ca un fel de guvern psd, cere dividende de trei ori pe an, din profituri trecute, prezente si viitoare

   Un mic raspuns ANONIMULUI de la pct. 3, care mai bine ar tacea din gura decat sa spuna aberatii, ori comentezi ceva corect ori dute de unde ai venit! Mai citeste, citeste orice iti pica in mana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro