Disensiuni între social-democraţi şi liberali din cauza modernizării drumului Iaşi-Suceava

V.G.
Politică / 10 august

Disensiuni între social-democraţi şi liberali din cauza modernizării drumului Iaşi-Suceava

Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările de modernizare a drumului Iaşi-Suceava au "o calitate îndoielnică" şi acuză actuala administraţie judeţeană că este "complet dezinteresată de soarta acestui proiect", informează Agerpres.

"Lucrările de modernizare pe drumul Iaşi - Suceava sunt de o calitate îndoielnică. Peste 100 milioane de euro sunt aproape aruncaţi pe apa sâmbetei de o administraţie judeţeană nepăsătoare. Am străbătut traseul axei rutiere Iaşi - Suceava. Ceea ce am văzut pe cei aproximativ 22 km din Lotul 2 Belceşti - Coarnele Caprei - Focuri - Gropniţa efectiv m-a speriat. (...) Pe o porţiune de drum unde deja s-a turnat stratul de uzură creşte nestingherită iarbă. Într-o altă zonă drumul deja are denivelări semnificative. Am găsit asfalt proaspăt turnat şi bălegar. Îmbinările cu acostamentul drumului au fost efectiv asfaltate după cum a crescut vegetaţia. Sau, deja sunt formate găuri între acostament şi stratul de asfalt. Într-una din ele mâna a intrat până la cot", a declarat senatorul Maricel Popa.

Conform acestuia, într-un alt punct de pe traseu un canal de scurgere a rămas proiectat exact pe traseul şi direcţia drumului.

Senatorul Maricel Popa a precizat că lucrările sunt deja în întârziere şi că proiectul nu are un diriginte de şantier din partea Consiliului Judeţean care să urmărească zilnic stadiul de execuţie al lucrărilor.

"Cel mai rău este că nu am văzut niciun muncitor la lucru. Întârzierile sunt foarte mari. Pe tronsonul II mai este foarte mult de lucru. Sunt porţiuni din drum unde va dura cel puţin 30 de zile numai pregătirea terenului pentru asfaltare (...). Lucrările pe ultimul segment, cel mai lung, nici nu au început. Există pericolul pierderii banilor europeni", a declarat senatorul PSD Maricel Popa.

De cealaltă parte, preşedintele CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, a declarat că atunci când a preluat mandatul gradul de realizare a lucrărilor pe primele două loturi din Axa Rutieră Strategică 1 Iaşi - Suceava era de doar 1%.

"Subliniez, doar 1% din lucrare. Astăzi, când discutăm de cele două loturi până la Belceşti, gradul de realizare a lucrării este de 80% pe un lot şi 85% pe cel de al doilea lot, cu menţiunea că aceasta Axa Iaşi - Suceava este cel mai mare proiect pe POR, desfăşurat la nivel naţional, finanţat cu fonduri europene. Precizez asta pentru că atunci când vine vorba de fonduri europene şi constructorul, şi dirigintele de şantier, şi asistenţa, şi Consiliul Judeţean, trebuie să se respecte toate prevederile şi, evident, procedurile legale instituite", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Liberalul a declarat totodată că în prezent Axa Iaşi - Suceava este un proiect în execuţie, iar pozele din teren nu reflectă calitatea lucrării. "Axa va fi finalizată cu succes şi va fi un un proiect foarte bine implementat. O veste foarte bună pe care vreau să o dau ieşenilor este faptul că acum o lună de zile, pe data de 27 iulie, la Scobinţi, am dat ordinul de începere pentru cel de-al treilea lot de la Belceşti, limita cu judeţul Suceava şi, practic, anul viitor, în decembrie, vom putea să circulăm de la Iaşi până la Suceava pe un drum judeţean complet reabilitat, modernizat, adus la standarde europene, care cu siguranţă va fi un exemplu de bună practică", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro