Dispută politică pe marginea unei baze sportive

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 27 septembrie

Dispută politică pe marginea unei baze sportive

Politicienii reuşesc să atragă adeseori sportul în disputele/campaniile lor politice. Nu face excepţie nici infrastructura sportivă. Fostul primar General al Capitalei, actualmente ministru, Gabriela Firea îl acuză pe actualul primar, Nicuşor Dan, că a lăsat de izbelişte un alt proiect al său, respectiv Baza sportivă Sahighian care "este, din nou, abandonată".

Potrivit Gabrielei Firea: "Încă un proiect făcut pentru oameni şi care, din păcate, a fost lăsat de izbelişte de actuala conducere a Primăriei Capitalei! În urmă cu doi ani, inauguram baza sportivă Ion Sahighian, în apropierea Spitalului Malaxa. Când am preluat-o, nici nu se mai ştia că acolo a fost cândva o bază sportivă. Am reamenajat terenurile şi am lăsat-o în stare perfectă de funcţionare. Din păcate, baza sportivă este din nou în paragină, cu terenuri pline de buruieni şi fără sportivi care să se antreneze. Asta spune tot despre preocuparea lui Nicuşor Dan pentru proiectele dedicate copiilor. Ca şi în alte cazuri deja celebre, din păcate, tot ce am lăsat ca «grea moştenire» primarului Nicuşor Dan pentru a continua, a fost lăsat de izbelişte, îngropat cu cinism şi fără nicio strângere de inimă pentru locuitorii Capitalei, doar pentru că era construit de mine şi echipa mea. Prin falimentarea cu bună ştiinţă a Companiei Municipale Sport pentru Toţi, programele sportive gratuite pentru copii au fost sistate, iar pe bazele sportive odată funcţionale acum cresc buruieni".

Fostul primar spune că atunci când a preluat terenurile, baza sportivă Ion Sahighian era închisă de minimum 15 ani: "În 2020, s-au investit aproape 40.000 pentru a readuce la viaţă terenul de fotbal cu iarbă naturală, terenul de fotbal cu iarbă sintetică, vestiarele, două zone pentru tenis de masă şi o zonă pentru relaxare. Baza era destinată, în primul rând, copiilor înscrişi în programele sportive ale Companiei Municipale Sportul pentru Toţi. Şi nu erau puţini cei care veneau să practice gratuit un sport. Doar la fotbal, erau înscrişi aproape 200 de copii. Acum, baza sportivă Sahighian este, din nou, abandonată. Gazonul natural nu mai există, în locul lui fiind bălării şi ciulini. De pe terenul sintetic, a dispărut tot covorul respectiv, iar băncile pentru sportivi sunt distruse şi bune de aruncat. Un teren de aproape 8.000 mp care zace în loc să fie plin de copii şi alţi fani ai sporturilor. Din păcate, pentru Nicuşor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă şi să ignore dorinţele bucureştenilor şi nevoia copiilor de a face sport, doar pentru a-şi duce la capăt visul de a închide companiile municipale deschise în mandatul ei. Nici o secundă nu a analizat activitatea acestor companii, să vadă rolul lor. Aşa ar face un bun manager, dar în cazul său vorbim doar de nepăsare!".

Dincolo de politică şi de companii de stat înfiinţate/desfiinţate, un lucru este cert, un loc unde se putea face sport a dispărut, din nou, de pe harta Capitalei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro