Distribuţie Oltenia a finalizat prima staţie electrică greenfield din Oltenia

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2018

Distribuţie Oltenia a finalizat prima staţie electrică greenfield din Oltenia

Distribuţie Oltenia, principalul dis-tribuitor de energie electrică din regiune, a inaugurat, vineri, noua staţie electrică de transformare 110/20 kV pentru Zona Industrială de Est Craiova (ZIEC), prima astfel de staţie greenfield din Oltenia, reprezentând o inves-tiţie de 5,5 milioane de euro, proiect la care au lucrat peste 100 de specialişti.

În cadrul evenimentului de inaugurare, Ondrej Safar, country manager pentru grupul CEZ în ţara noastră, a afirmat: "Ne transformăm continuu pentru a susţine planurile de dezvoltare ale regiunii, această staţie din Craiova fiind unul dintre proiectele de mare anvergură care asigură posibilităţile de racordare a noilor consumatori industriali din zonă".

Proiectul a fost realizat în termen de 17 luni din surse proprii, iar investiţia, a doua cea mai amplă din istoria operatorului (după modernizarea staţiei Craiova Centru), se va recupera într-un termen de aproximativ 20 de ani, potrivit estimărilor conducerii companiei. Staţia are o durată de viaţă de minimum 40 de ani şi a fost realizată în colaborare cu Siemens România şi Electromontaj Bucureşti.

Noua staţie este conectată în buclă, între staţia Craiova Nord şi staţia Gherceşti, şi va alimenta cu energie electrică, pe viitor, aproximativ 4.000 de consumatori casnici adiţionali, Parcul Industrial numărul 1, care se află în dezvoltare, Aeroportul Craiova, care în prezent se extinde, şi viitorul spital regional din oraş, pentru care au fost depuse proiectele de finanţare europeană la executivul comunitar.

Doina Vornicu, directorul de operaţiuni al Distribuţie Oltenia, a declarat: "Aceasta este prima staţie greenfield din Oltenia şi s-a născut din colaborarea noastră cu autorităţile publice şi partenerii tradiţionali, Siemens şi Electromontaj, dar şi din dorinţa noas-tră de a atrage investitori în zona Olteniei pentru a oferi oportunităţi suplimentare de dezvoltare. (...) Suntem mândri că putem sprijini oraşul Craiova şi judeţul Dolj".

Totodată, în cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat: "Văzând Parcul Indus-trial 1 cum se dezvoltă, aproape de Aeroportul Craiova, le-am propus partenerilor noştri să creştem împreună regiunea. (...) Este o investiţie de substanţă, 5,5 milioane de euro, iar noi, Consiliul Judeţean, am contribuit prin donarea unui teren de 15.000 de metri pătraţi. (...) După aceea a venit ideea construirii spitalului regional Craiova, care va fi alimentat de aici, precum va fi şi Parcul Industrial High Tech Craiova şi Aeroportul Craiova. Această investiţie este o emblemă pentru oraş şi un exemplu de bune practici pentru dezvoltarea economică locală".

În prezent, compania a retehnologizat 100 din cele 144 de staţii electrice pe care le exploatează în cele şapte judeţe în care activează, iar până în 2020 plănuieşte să-şi modernizeze întreaga capacitate de distribuţie.

Noua staţie de transformare este integrată în sistemul SCADA şi are o putere instalată de 80 de MVA, cu posibilitatea de extindere la 120 de MVA.

Distribuţie Oltenia are un buget de investiţii pe anul acesta de circa 50 de milioane de euro, în contextul în care aproximativ 90% din profitul net al societăţii este reinvestit în noi proiecte, facilităţi şi tehnologii.

Societatea deserveşte 1,4 milioane de consumatori casnici în şapte judeţe din zona de sud a României şi operează cel mai mare parc eolian din ţara noastră, în judeţul Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

05 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9254
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1035
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7030
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro