Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Donald Trump a discutat telefonic cu Vladimir Putin despre noul format al G7

G.U.
Internaţional /

Donald Trump a discutat telefonic cu Vladimir Putin despre noul format al G7

Preşedinţii Vladimir Putin şi Donald Trump au discutat luni la telefon propunerea liderului american de a lărgi formatul G7, a anunţat un comunicat al Kremlinului, transmite AFP şi Reuters, conform Agerpres.

Într-o conversaţie telefonică care a avut loc la "iniţiativa părţii americane", se arată în comunicat, preşedintele Trump l-a informat pe Vladimir Putin despre proiectul său de a invita Rusia şi alte ţări la următoarea reuniune a G7, amânată ca urmare a pandemiei noului coronavirus.

A fost o conversaţie "constructivă şi substanţială", conform sursei citate.

Preşedintele Donald Trump a anunţat sâmbătă că va anula până la o dată care nu a fost precizată summitul prevăzut să se desfăşoare în iunie în SUA şi a invitat Rusia şi alte ţări să se alăture reuniunii. Liderul de la Casa Albă a calificat drept "depăşit" formatul G7 (Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA).

Reacţionând luni la acest anunţ, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat presei că Rusia nu cunoaşte "detaliile acestei propuneri şi nici chiar dacă este vorba de o propunere oficială".

În 2014, Rusia a fost exclusă din G8, după anexarea Peninsulei Crimeii, denunţată ca "ilegală" de occidentali.

Preşedintele Trump a declarat de mai multe ori că este favorabil reintegrării Rusiei în formatul iniţial.

Cei doi lideri "au subliniat, de asemenea, importanţa relansării unui dialog ruso-american în domeniul stabilităţii strategice şi a măsurilor de consolidare a încrederii în domeniul militar", conform comunicatului Kremlinului.

La rândul său, preşedintele Vladimir Putin l-a felicitat pe Donald Trump pentru lansarea sâmbătă cu succes a capsulei SpaceX. Cei doi preşedinţi au "confirmat intenţia comună de a consolida cooperarea reciproc avantajoasă în sectorul spaţial".

Preşedintele Putin a mulţumit omologului american pentru ventilatoarele trimise în sprijinul pacienţilor ruşi care suferă de noul coronavirus.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. ... dar chiar se putea abtine de la tampenia asta ....

  1. Nu se poate abtine de la nimic.Ii cere ajutorul lui Putin,tatal ranitilor.Nu l-a mai ajutat in trecut?Nu l-a ajutat si pe Erdogan?Uite ce probleme creeaza acum Erdogan Europei!Ti-e mila de dracu si dracu isi bate joc de tine!

   Rusia e in pragul (6-18 luni) unei revolutii extrem de sangeroase.

   Dinamicile de acceptanta ale lui Putin (vezi sondajele centrului Levada - da google) imi confirma viziunea.

   Ai vrut sa spui "Uite ce probleme creeaza acum Erdogan, rusilor!". Dar Putin nu are alta solutie decat sa-l ajute pe Trump! Asa cum nu are alta solutie decat sa coopereze cu Erdogan! Sa nu uitam ca Obama acuza dur Rusia pt invazia din Ucraina,iar Baiden are afacerile lui in Ucraina!

  Acesta este noul raport de fortze, China vs G10?

  1. foarte buna intrebarea ta

   m-a pus pe ganduri

   adanc. 

  ilustru reprezentant a reusitelor capitalismului mondial, sigur il va imblinzi pe unul dintre distrugatorii ordinii mondiale actuale, salbaticul Putin. Dupa acesta imblinzire care va fi soarta noastra, noi cei care cheltuim miliarde pe armament american, de parca n-am avea altceva ce sa facem cu banii putini pe care-i avem.

  1. Tu propui sa renuntam la protectia americanilor si sa ne intoarcem la perioada anilor dupa invazia URSS in Cehoslovacia? Atunci rusii planuiau sa atace Romania,impreuna cu Ungaria si Bulgaria ca sa o imparta la trei! Eu zic ca trebuie sa ramanem alaturi de americani cu orice pret! Daca trebuie sa cheltuim 3 sau 4% din pib si sa cumparam armament de la americani,eu sunt de acord! Rusia a fost si va ramane un mare pradator!

   Intrebam doar ce se intimpla cu noi daca cei doi ajung sa faca cine stie ce intelegere gen Hitler-Stalin.

   Sigur ca dintr-o asemenea intelegere ar putea sa iasa ceva bun sau ceva rau pentru noi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie