DORA PĂTRAŞCU, SALONUL IMOBILIAR BUCUREŞTI:"Falimentul RADET va genera o cerere pentru noile ansambluri imobiliare"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Falimentul RADET va genera o cerere pentru noile ansambluri imobiliare"

Specialiştii: Proprietarii apartamentelor vechi încep să simtă presiune pe scăderea preţurilor 

În timp ce vechiul stoc locativ nu mai corespunde nevoilor şi standardelor noilor generaţii, proprietarii de apartamente vechi încep să simtă presiune pe scăderea preţurilor, clienţii orientându-se tot mai mult către ansamblurile noi de locuinţe, concluzionează expozanţii Salonului Imobiliar Bucureşti, care începe în 22 noiembrie, la Palatul Parlamentului.

Aceştia apreciază că, în Bucureşti, cererea pentru apartamentele noi este în creştere, în contextul problemelor apărute cu principalul furnizor de apă caldă şi încălzire în sistem centralizat, dar şi inerentelor dezavantaje ale unui stoc învechit de locuinţe. Dora Pătraşcu, PR Manager Salonul Imobiliar Bucureşti, subliniază: "Ştirea despre falimentul RADET probabil va genera o cerere clară pentru noile ansambluri, care au finalizat apartamente în această toamnă"

În timp ce pentru generaţia Y (cei născuţi în perioada 1983-2000) sunt importante design-ul şi stilul de viaţă sănătos, pentru generaţia Z (tinerii născuţi după 2000, care intră acum pe piaţa forţei de muncă) contează conectivitatea şi flexibilitatea. Astfel, principalele criterii de selecţie a noilor proprietăţi sunt:

- O zonă bine deservită de mijloace de transport în comun şi accesul facil la numeroase facilităţi - zone verzi, şcoli, spitale, pieţe şi magazine;

- Arhitectură contemporană şi design funcţional: apartamente compartimentate eficient, cu spaţii de depozitare suficiente;

- Flexibilitate - tinerii sunt dispuşi să investească în achiziţia unui nou apartament, dacă respectiva proprietate poate fi mai apoi revândută uşor, în cazul în care proprietarii decid să se mute într-un alt oraş.

Salonul Imobiliar Bucureşti a ajuns la a şaptea ediţie, devenind cel mai mare târg de profil, cu o ofertă de peste 10.000 de apartamente. La această ediţie a târgului, preţul celui mai accesibil apartament pleacă de la 35.500 de euro pentru o garsonieră, în timp ce segmentul de lux este prezent cu oferte de apartamente şi penthuse-uri în zona centrală şi de nord, ce ajung până la 1 milion de euro.

Specialiştii din domeniu susţin că tendinţa pieţei este către ansambluri imobiliare mari. Din ce în ce mai mulţi dezvoltatori tind să se orienteze către mini orăşele care să aibă tot ce pot oferi - infrastructură, grădiniţe, magazine etc., subliniază experţii imobiliari

Tendinţa pe plan global este construcţia hipermetropolelor. Din ce în ce mai mulţi oameni se concentrează pe metropole mari şi aglomerate. Pe termen foarte lung, din punctul meu de vedere, cred că Bucureştiul şi Ploieştiul vor deveni o singură hipermetropolă.

Investitorii majoritari sunt străini - din Spania, Israel, Turcia, China, Grecia şi multe alte zone - peste 50% dintre investitorii imobiliari fiind străini.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS