Abonament gratuit

DORU COLIU: PMP, primul partid care a solicitat vot pe mai multe zile

I.M.
Politică /

Doru Coliu (Sursă foto: Twitter)

Doru Coliu (Sursă foto: Twitter)

Deputatul Doru Coliu şi-a exprimat mulţumirea că în proiectul de lege pentru votul în diaspora, finalizat joi de Comisia specială parlamentară, este inclus votul anticipat, PMP fiind, precizează el, primul partid care a solicitat în 26 mai, după formarea cozilor la unele secţii din străinătate, ca votul să se desfăşoare pe mai multe zile.

"PMP a obţinut aceste amendamente pe care a insistat de mai mult timp, în mai multe proiecte legislative iniţiate de noi. (...) Am fost primul partid care am solicitat în ziua alegerilor europarlamentare vot pe mai multe zile. Personal, ceea ce mă mulţumeşte este că am reuşit să aprobăm obligativitatea MAE de a cere altor state numărul cetăţenilor români înregistraţi pe teritoriul lor. Acesta este un amendament PMP. Putem privi cu obiectivitate când înfiinţăm mai multe secţii de votare în diaspora", a spus Coliu, scrie Agerpres.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru votul în diaspora a finalizat joi proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale.

Proiectul pentru votul în diaspora, propus de AEP, însuşit şi amendat în Comisia specială, va fi trimis către Biroul permanent al Senatului, prima Cameră sesizată, urmând ca luni să primească raport din partea comisiilor de specialitate şi ulterior votul plenului. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor, conform Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Grozav ! Mai multi neaveniti vor putea sa voteze cine sa gestioneze banii stransi din taxele noastre ! Langa asistatii PSD-ului si ai ALDE se adauga diaspora opozitiei care nici ea NU contribuie la bugetul romaniei in nici un fel. Masa de oameni care nu contribuie in nici un fel dar decide cine si cum sa cheltuiasca banii nostri se mareste, responsabilizarea se micsoreaza, premizele unui dezmat bugetar continuu se creeaza !

    Vorbim de raspundere, responsabilitate, reprezentativitate si ne miscam in directia opusa. In loc sa indemnam diaspora sa voteze acolo unde plateste taxe si ar trebui sa decida cum se chetuiesc acele taxe, o aducem sa dilueze responabilizarea aici. Ruperea legaturii dintre alegator si banul public este fericirea guvernatului hot. Mi-l aduc aminte pe Basescu cum explica ca banii din imprumutul de 20 mld au intrat la buget si acolo s-au depersonalizat. Multa lume nu stie ca alocarile bugetare sunt foarte exacte si a crezut explicatia. Acum lovesc puternic la radacina. 

    ȘTIU ȘI INSTANT PRIN ,, NET " ; ÎI CREDEȚI INCULȚI???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS