DRAGU:"Israelul este cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu"

J.P.
Politică / 09 iunie

"Israelul este cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu"

Israelul este cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relaţia româno-israeliană fiind bazată pe încredere şi durabilitate, a afirmat, miercuri, preşedintele Senatului, Anca Dragu, la şedinţa Parlamentului în care preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, susţine un discurs, conform Agerpres.

Dragu a declarat că "vizita în România a celui mai înalt reprezentant al Statului Israel înainte cu câteva zile de celebrarea a 73 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte reprezintă un moment important pentru relaţia bilaterală dintre ţările noastre".

"Noi, reprezentanţii aleşi ai poporului român, senatori şi deputaţi, membri ai Parlamentului, am dorit să marcăm, onorăm şi salutăm acest moment important prin invitarea în plenul reunit al Parlamentului a domnului preşedinte Rivlin", a spus preşedintele Senatului.

Ea a subliniat că cele două state au viziuni comune pe multe subiecte aflate pe ordinea de zi a agendei internaţionale, în special în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului, dar şi combaterea pandemiei COVID-19.

"Israelul este cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relaţia româno-israeliană fiind bazată pe încredere şi durabilitate. Cu încredere privim şi noi viitorul relaţiei noastre, bazată pe faptul că împărtăşim valori comune, în special în privinţa democraţiei şi a statului de drept, susţinute şi bazate pe o economie liberă, de piaţă. De asemenea, ţările noastre au viziuni comune pe multe subiecte aflate pe ordinea de zi a agendei internaţionale, în special în lupta împotriva terorismului, dar şi în privinţa combaterii pandemiei COVID-19, unde Israelul a reuşit să realizeze un impresionant proces de vaccinare, admirat şi recunoscut la nivel mondial", a mai afirmat Anca Dragu.

Potrivit acesteia, relaţia dintre cele două ţări va continua să se dezvolte atât în plan politic şi economic, în domenii, cum ar fi ştiinţă, tehnologie, sănătate, agricultură, apărare şi securitate.

"În acest sens, doresc să vă asigur, stimate domnule preşedinte Rivlin, de tot sprijinul Parlamentului României pentru toate acele proiecte şi iniţiative legislative care vor contribui în mod pozitiv la relaţia noastră bilaterală. Fiţi binevenit în Parlamentul României", a adăugat preşedintele Senatului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu se mai fac intelegeri secrete cu " evrei"

    Miss Piggy are niste limbi asa de umede, incat poate spala cu ele, tot Israelul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro