DRAGU:"Trebuie să avem o reducere a deficitului bugetar"

J.P.
Politică / 27 ianuarie

"Trebuie să avem o reducere a deficitului bugetar"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat marţi că bugetul de stat pe anul 2021 trebuie să se concentreze pe reluarea investiţiilor şi că deficitul bugetar trebuie redus, astfel încât investitorilor să le fie transmis un mesaj de încredere, relatează Agerpres.

"Trebuie să avem o reducere a deficitului bugetar, pentru că numai în felul acesta vom transmite un mesaj de încredere către investitori. Altfel, dacă nu suntem serioşi cu bugetul, se va simţi foarte repede în creşterea dobânzilor, un curs pe care nu ni-l dorim. Dar eu am încredere că echipa premierului Cîţu este responsabilă, premierul Cîţu este un foarte bun economist şi cred că avem noroc că avem un economist în această funcţie. Vom avea un buget care să stimuleze creşterea economică, dar şi un mesaj serios către investitori. (...) Trebuie să se concentrăm pe aprobarea bugetului. Aşteptăm bugetul în două-trei săptămâni. Probabil că în două săptămâni va putea fi adoptat la nivelul Guvernului", a afirmat Anca Dragu la TVR 1.

Potrivit preşedintelui Senatului, pentru 2021 "obiectivul zero este depăşirea pandemiei".

"Bugetul pe anul 2021 trebuie să se concentreze pe reluarea investiţiilor. Obiectivul zero este depăşirea pandemiei, astfel încât toate activităţile economice să poată fi reluate şi să revenim la o viaţă normală şi la o economie sustenabilă, cu o creştere incluzivă. E foarte important acest an, pentru că este primul din patru ani fără alegeri şi vom avea timp să construim. Acest an este unul de început în acest proces de construcţie", a adăugat Dragu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ”Daniel Morar este unul dintre beneficiarii-emblema ai sistemului de privilegii financiare in care clasa politica a scufundat magistratura din tara noastra.Cetateanul roman-unul dintre cei mai saraci si mai furati cetateni ai UE-ii plateste salariul celui mai bogat magistrat al UE.

    Apoi,il pensioneaza anticipat cu 10-15 ani inainte de a iesi el insusi la pensie,si il plateste cu si mai multi bani decit il platea in perioada activa.”Din:Romania,oaza de bani a magistratilor din UE. 

    Bugetul,va ramane sigur cu acelasi jaf ca inainte privind pensiile si salariile magistratilo si parlamentarilor.Salariile magistratilor au crescut in perioada de ”trista amintire” a lui Basescu presedinte si PDL la guvernare. 

    "Trebuie să avem o reducere a deficitului bugetar" - incepeti cu reducerea numarului de viceprim-ministru...de ce e nevoie de doi? Dar mai bine zis de ce e nevoie de functia de viceprim-ministru?

    Miss Piggy(o asemanare izbitoare, de altfel) se crede tot la Finante ca in vremea Guvernului Bubos, uitand probabil ca acum a fost promovata intr-o functie mult mai inalta! Romania de astazi pare fara exagerare, o scena de teatru in care se desfasoara un show al papusilor Muppets, acestea reprezentand actuala clasa politico-economica  , bine manevrata de papusarii externi! Unde se afla poporul roman in tot acest show? Evident, unde se putea altfel, decat la balcon , fiind reprezentat de cei 2 batranei carcotasi, care doar isi dau cu parerea, neputand influenta cu nimic show-ul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro