Dreapta Unită acuză BEC de comiterea unui nou abuz împotriva Diasporei

S.B.
Politică / 2 mai

Dreapta Unită acuză BEC de comiterea unui nou abuz împotriva Diasporei

Biroul Electoral Central a decis pe 30 aprilie 2024, la cererea şi cu votul PSD, că alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei) poate avea un singur reprezentant în Biroul Electoral pentru Secţiile de Votare din Străinătate (BESVS), informează news.ro.

Alianţa Dreapta Unită spune că este un nou abuz al Biroului Electoral Central, un caz unic, fiind singura circumpscripţie unde legea se aplică aşa cum vrea PSD, diferit faţă de judeţele din ţară, acolo unde fiecare partid din alianţă are câte un reprezentant, separat. PMP a contestat decizia în instanţă.

"Pe 30 aprilie, BEC la solicitarea PSD, a impus standarde diferite în birourile secţiilor de votare din străinătate şi din ţară. Am cerut instanţei să anuleze această decizie şi să impună o practică unitară. Actualele alegeri ar fi trebuit să se desfăşoare într-un mod corect, transparent şi fără interferenţe. Însă, actualul guvern a pregătit întregul proces electoral cu scopul principal de a lovi în opoziţie, în Dreapta Unită şi, în special, în PMP. Practic, stânga vrea să controleze tot procesul electoral, iar noi să avem un singur reprezentant. Trebuie să veghem cu toţii pentru a preveni o fraudă pe care o pregătesc pentru 9 iunie. Dreapta Unită a fost eliminată de pe buletinele de vot la cererea PSD. Tot la cererea PSD au faultat Dreapta Unită în secţiile de vot din străinătate. Spun cu toată răspunderea că această ordonanţă de organizare a alegerilor, Ordonanţa Greblă - pentru că el este autorul - a avut un singur obiectiv: eliminarea PMP din organizarea procesului electoral", a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

"Avem o Românie dincolo de graniţele României, iar românii din Diaspora sunt la fel de români ca şi cei din orice judeţ din România. Dubla măsură a Biroului Electoral Central, încercând să îngreuneze votul românilor din străinătate, este dovada a unui nou abuz împotriva Diasporei, care contează pentru PSD şi PNL doar la alegeri", afirmă deputatul USR de Diaspora, Iulian Lorincz".

Decizia BEC a fost deja atacată în instanţă pentru că ceea ce face PSD prin BEC este să restrângă dreptul partidelor de a-şi desemna membri în Secţiile de Votare din Străinătate şi să facă procesul de vot mai dificil. Este din ce în ce mai clar că lipsa de respect faţă de români este în ADN-ul PSD-ului şi răbufneşte, periodic, sub diverse forme, precizează comunicatul.

PMP arată că "în urmă cu câteva săptămâni, decizia Guvernului de a nu oferi posibilitatea românilor din afara graniţelor ţării să voteze prin corespondenţă şi pe durata a două zile nu a fost o excepţie, ci un gest premeditat".

"Abuzul continuă prin decizia Biroului Electoral Central care, cu votul PSD, a decis că Alianţa Dreapta Unită poate avea un singur reprezentant în Biroul Electoral pentru Secţiile de Votare din Străinătate. Este absolut inacceptabil modul în care PSD şi PNL îşi tratează cetăţenii care s-au văzut nevoiţi să ia decizia grea şi dureroasă de a părăsi ţara. Dispreţ, lipsă de respect şi nepăsare. Acesta este mesajul pe care-l transmit aceste partide de ani de zile pentru românii din străinătate", precizează PMP.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb