DUPĂ 40 DE ZILE:Migranţii blocaţi pe mare au obţinut permisiune de debarcare într-un port sicilian

A.P.
Internaţional / 13 septembrie 2020

Migranţii blocaţi pe mare au obţinut permisiune de debarcare într-un port sicilian

Migranţii blocaţi pe mare de aproape 40 de zile la bordul petrolierului danez Maersk Etienne au obţinut autorizaţia sâmbătă să debarce în portul sicilian Pozzallo, la o zi după transferul lor pe o navă a unei organizaţii neguvernamentale italiene, notează AFP.

În cursul serii, autorităţile italiene "au indicat Pozzallo ca port de debarcare din motive sanitare pentru 25 de persoane aflate încă la bordul navei Mare Jonio. După 40 de zile, coşmarul naufragiaţilor de pe Maersk Etienne a luat sfârşit", a scris într-un comunicat ONG-ul italian Mediterranea a cărui navă primise cu o zi înainte 27 de migranţi de la bordul cargoului danez.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, doi dintre migranţi, o femeie însărcinată şi soţul ei, fuseseră deja transferaţi la mal de autorităţile italiene.

Odiseea kafkiană a început la 4 august, când petrolierul danez a procedat la salvarea migranţilor la solicitarea autorităţilor din Malta. Atunci însă niciun guvern nu a acceptat să îi primească, iar nava sub pavilion danez a rămas blocată în apele teritoriale malteze, mai scrie AFP.

Situaţia dramatică de la bord a culminat duminica trecută, când trei pasageri au sărit peste bord, înainte de a fi salvaţi din nou de echipaj.

"În sfârşit!", a scris vineri pe Twitter asociaţia armatorilor danezi Danske Rederier, care a denunţat absenţa unei soluţii politice, în timp ce nava s-a abătut de la rută pentru a veni în ajutorul unei ambarcaţiuni improvizate a migranţilor.

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), precum şi Camera Internaţională a Marinei Comerciale au lansat un apel presant în această săptămână pentru debarcarea celor 27 de refugiaţi, acuzând guvernele europene că sunt în contravenţie cu dreptul internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro