DUPĂ CE A ATINS NIVELUL MINIM AL LUNII Preţul cuprului se redresează

Ziarul BURSA #Materii Prime / 1 octombrie 2015

Preţul cuprului se redresează

"Goldman Sachs Group": Cotaţia metalului va fi de 4.800 dolari tona la finele anului curent

Preţul cuprului s-a redresat uşor ieri, pe pieţele internaţionale, în baza ştirilor potrivit cărora mina de profil din Collahuasi, Chile, îşi va reduce producţia.

Mina Collahuasi, a doua ca mărime din Chile deţinută de "Anglo American" Plc şi "Glencore", vrea să taie 30.000 de tone din producţie, iar sindicaliştii au avertizat că vor lansa proteste faţă de această măsură.

Cotaţia metalului roşu cu livrare la trei luni a urcat cu 1,7% ieri, la ora 08.38, la Bursa Metalelor din Londra (LME), ajungând la 5.056 dolari tona. În sesiunea din ziua precedentă, cotaţia cuprului a coborât până la cel mai redus nivel al lunii: 4.915,50 dolari tona.

La Comex New York, preţul cuprului cu livrare în decembrie a urcat cu 5,5% la ora 07.27, ajungând la 2,30 dolari uncia. La Shanghai Futures Exchange, preţul cuprului a crescut cu 1,8%, la 38.600 yuani (6.074 dolari) tona.

În primele două zile din săptămâna aceasta, cotaţia metalului industrial a scăzut după ce companiile industriale din China au raportat cel mai mare declin al profiturilor lor din octombrie 2011 până în prezent.

Conform Biroului Naţional de Statistică de la Beijing, profiturile industriale s-au redus cu 8,8% în august, în ritm anual, cele mai mari scăderii fiind înregistrate în sectorul producătorilor de cărbune, petrol şi metale.

Săptămâna trecută, cotaţia metalului de bază a pierdut 4,4%, acesta fiind cel mai mare declin din ianuarie până în prezent, iar în trimestrul al treilea, preţul cuprului a coborât cu aproape 10%.

Analiştii atrag atenţia că, deşi investitorii anticipează redresarea cererii, încă sunt incertitudini pe piaţa cuprului.

Potrivit "Goldman Sachs Group" Inc., creşterea cererii de cupru va fi nesemnificativă în China, anul acesta. Specialiştii băncii americane de investiţii anticipează că preţul cuprului va fi de 4.800 de dolari tona la finele anului curent, respectiv de 4.500 de dolari la sfârşitul lui 2016.

Atât "Goldman Sachs", cât şi alte bănci subliniază că pe piaţa cuprului există supraofertă, iar până când situaţia nu se va echilibra, preţul acestui metal industrial va fi supus provocărilor.

Preţul cuprului a pierdut 12% în trimestrul al treilea, respectiv 20% de la începutul anului.

China generează circa 40% din cererea globală de cupru, iar consumul din ţara asiatică încetineşte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb