Abonament gratuit

DUPĂ CE A DEVENIT ACŢIONAR UNIC,Papalekas, obligat de lege să caute acţionar pentru SEE Exclusive Development

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

Globalworth Asset Managers, controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a devenit acţionar unic în cadrul companiei SEE Exclusive Development, după transferul titlurilor deţinute de ceilalţi doi acţionari, respectiv Technocer şi Invest4SEE Propco Three, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, Globalworth va deţine un număr de 10.297 de acţiuni, cu o valoarea nominală totală de 15.445.500 de lei, reprezentând 100% din capitalul societăţii SEE Exclusive Development SA.

În urma dobândirii calităţii de acţionar unic, Ioannis Papalekas va avea la dispoziţie 9 luni pentru a coopta un al doilea acţionar, în conformitate cu prevederile articolului 10, alineatul 3, din Legea 31, care stipulează că societăţile pe acţiuni trebuie să aibă minimum doi acţionari.

Conform sursei citate, Papalekas va majora capitalul societăţii SEE Exclusive Development cu 21.790.500 lei (4.937.424 euro), aport ce va fi subscris şi plătit în numerar de către Globalworth.

După această majorare, capitalul social al companiei va avea o valoare de 37.236.000 lei, fiind împărţit în 24.824 de acţiuni de 1.500 de lei fiecare.

Fondul Globalworth, a fost listat la Londra, anul trecut şi a raportat un profit înainte de taxe de 70 de milioane de euro, în primul trimestru al acestui an, potrivit site-ului grec "Proto Thema Newspaper", care spune că profiturile au provenit, în special, din cumpărarea unor proprietăţi, deţinute anterior de Papalekas însuşi, cu un discount faţă de valorile lor oficiale.

Omul de afaceri a finalizat preluarea întregului portofoliu de active imobiliare deţinute în România prin intermediul fondului, listat la Bursa de la Londra, respectiv clădirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum şi proiectele Herăstrău One, Bucharest One şi complexul de locuinţe Upground, potrivit unui raport din luna mai. Valoarea de piaţă a acestor proiecte era estimată în decembrie la 488 de milioane de euro, iar valoarea datoriilor legate de aceste active se ridică la 248,3 milioane de euro, respectiv 49,9% din total.

În luna august, Globalworth a cumpărat pentru 18 milioane de euro, de la firma Invest4SEE, cu capital româno-german, parcul logistic Timişoara Airport Park. De asemenea, Ioannis Papalekas a mai cumpărat Tower Center, Cathedral Plaza şi City Mall.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS