DUPĂ CE A PRIMIT 7,22 MILIOANE DE EUROPurcari mai încasează un million de euro, din vânzarea participaţiei la GCC

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 03 august

Purcari mai încasează un million de euro, din vânzarea participaţiei la GCC

Vinăria Purcari, deţinută integral de Purcari Wineries (WINE), a încasat suplimentar, la finele lunii trecute, 0,98 milioane de euro pentru vânzarea participaţiei la Glass Container Company (GCC) către Vetropack Group, tranzacţie încheiată la finele anului trecut, a anunţat ieri producătorul de vinuri din Republica Moldova printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Această plată adiţională a fost efectuată conform situaţiilor financiare anuale complete şi auditate ale GCC şi vine suplimentar la suma încasată în avans în decembrie 2020, de 7,22 milioane de euro, determinată conform estimării rezultatelor financiare anuale la 30 noiembrie 2020", se arată în raportul Purcari.

În plus, Vinăriei Purcari îi pot fi atribuite adiţional în perioada 2021-2022 plăti de performanţă, care este posibil să crescă valoarea efectivă a activului vândut, se mai punctează în raport, adăugându-se: "De asemenea, sunt prevăzute anumite Declaraţii, Garanţii şi Despăgubiri care pot deveni plătibile în cazul unor efecte adverse aferente tranzacţiei în cauză".

Vinaria Purcari deţinea 31,41% din Glass Container Company, companie din Republica Moldova ce realizează produse din sticlă. Anul trecut, Vetropack Group, corporaţie elveţiană lider în industria ambalajului de sticlă din Europa, a achiziţionat întregul Grup Glass Container, format din GCC si Glass Container Prim (GCP).

Acţiunile producătorului de vinuri din Republica Moldova au dezvoltat un trend ascendent viguros în acest an, evoluţie apărută în contextul eliminării treptate a restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei. Tendinţa a accelerat în a doua parte a lunii aprilie, odată cu propunerea şi ulterior aprobarea efectuării unei majorări de capital din rezerve, prin acordarea investitorilor a unei acţiuni gratuite la una deţinută.

Pentru primul trimestru al acestui an, Purcari Wineries a obţinut venituri de 49,84 milioane de lei, cu 8% peste cele din primele trei luni ale lui 2020, în timp ce profitul net a fost de 10,28 milioane de lei, în creştere cu 28%.

Purcari Wineries, ce deţine brand-urile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan şi Bardar, gestionează în jur de 1.400 de hectare de podgorii şi operează patru platforme de producţie în România şi Moldova.

Victor Bostan, fondatorul companiei, deţinea prin Amboselt Universal 20,03% din Purcari la finele anului trecut, alţi acţionari importanţi ai producătorului de vinuri din Republica Moldova fiind East Capital, Fiera Capital sau fraţii Pavăl.

Faţă de preţul acţiunii WINE de ieri de la ora 16:30, de 14,75 lei, evaluarea bursieră a Purcari Wineries era de 590 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro