DUPĂ PROIECTUL DE LEGE INIŢIAT DE AEPUDMR vrea alegeri locale în 27 septembrie

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2020

Guvernul, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi UDMR se pare că au decis că alegerile locale trebuie să se desfăşoare în 27 septembrie. Premierul Ludovic Orban a declarat în mai multe rânduri că data respectivă reprezintă una rezonabilă pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, iar Autoritatea Electorală Permanentă chiar a iniţiat, vinerea trecută, un proiect de lege în acest sens.

UDMR a decis ieri să dubleze proiectul AEP şi a depus la Parlament o iniţiativă legislativă pentru stabilirea prin lege organică a datei alegerilor locale la 27 septembrie 2020.

Demersul a fost anunţat de Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, care a arătat: "Având în vedere situaţia actuală, avem nevoie de un consens larg în ceea ce priveşte data alegerilor. Astfel, în perioada premergătoare elaborării prezentei iniţiative, din poziţionările forţelor politice parlamentare s-a degajat o propunere privind data de 27 septembrie. Aşteptăm susţinerea partidelor parlamentare pentru proiectul de lege depus".

Propunerea elaborată în Parlament a actului normativ prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali s-a dovedit a fi cea mai bună soluţie, faţă de propunerea Guvernului în acelaşi sens - a adăugat Cseke Attila, fapt pentru care Uniunea a decis să iniţieze o lege pentru a stabili data alegerilor.

Având în vedere faptul că Guvernul ar avea la dispoziţie 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei propuneri pentru a stabili calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor, UDMR a cerut ca Parlamentul să dezbată în regim de urgenţă această propunere.

Astfel, proiectul legislativ urmează să fie supus votului în ambele Camere ale Legislativului, şi poate intra în vigoare după un vot favorabil şi promulgarea de către şeful statului, până la 15 iulie, mai transmite UDMR.

Propunerea UDMR este în acord cu voinţa liberalilor, care au decis la şedinţa Biroului Politic Naţional, care a avut loc ieri, ca, până în 10 iulie, PNL să aibă stabiliţi toţi candidaţii pentru funcţiile de preşedinţi ai celor 42 de consilii judeţene şi pentru funcţiile de primari.

Amintim că, spre deosebire de iniţiativa UDMR, AEP precizează că proiectul de lege ar trebui să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro