DUPĂ TRANZACŢIILE DE LA "PRODPLAST IMOBILIARE", Pogonaru îşi mută 14,07% din "Nord" pe ECDL România

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 septembrie 2015

Pogonaru îşi mută 14,07% din "Nord" pe ECDL România

ECDL România, companie controlată de Florin Pogonaru, a cumpărat, marţi, un pachet de 14,07% din acţiunile "Nord" SA, de la companii controlate de acelaşi om de afaceri, potrivit unor rapoarte transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, ECDL a luat 11,25% din "Nord" (400.000 de acţiuni), de la "Central European Financial Services" şi 2,8%, de la "Victoria Art & Business Center" (100.000 de acţiuni), la preţul de 7,5 lei/acţiune.

Acţionarii "Nord" sunt convocaţi, pe 10 septembrie, să decidă contractarea unui credit de 14 milioane lei, aprobarea majorării capitalului social cu 14 milioane lei şi unele modificări la actul constitutiv.

La începutul lunii august, SIF Moldova a anunţat că filiala sa "Real Estate Asset" SA a achiziţionat 6.555.211 acţiuni Prodplast Imobiliare (PPLI) în valoare de 39,9 milioane lei şi 643.859 acţiuni Nord, în valoare de 4,8 milioane lei. Astfel, SIF Moldova a luat locul SIF Oltenia în proiectul mall-ului Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru în zona Obor din Capitală. Compania Veranda Obor este deţinută integral de "Prodplast Imobiliare".

Săptămâna trecută, "Prodplast" SA (PPL), societatea controlată indirect de familia Pogonaru, a cumpărat un pachet de 7,7% din "Prodplast Imobiliare", de la companii controlate de aceeaşi familie, potrivit unor rapoarte transmise Sibex.

Şi acţionarii PPLI sunt convocaţi, pe 11 septembrie, să decidă contractarea unor împrumuturi în valoare maximă de 56,5 milioane de lei de la instituţii de credit sau acţionari, dar şi aprobarea unei operaţiuni de majorare a capitalului social cu 56,5 milioane de lei cu noi aporturi şi/sau prin conversia uneia sau mai multor creanţe.

SIF Oltenia are o deţinere de 27,51% din "Prodplast", aceasta fiind singura afacere unde familia Pogonaru se mai intersectează cu Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5, cu care a fost în conflict mai bine de un an de zile, pe fondul dezvoltării centrului comercial Veranda.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ff inteligenta schema! familiei pogo i-au trebuit 9 milioane si i-a gasit ff repede. I-a luat de la PPL. Minoritarilor nu le trebuie, ei pot ramane si cu ochii in soare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb