DUPĂ UN AN PE PIAŢĂ:Portofoliul ROCA înregistrează un randament de 340% pentru sumele investite

T.T.
Companii #Construcţii / 11 aprilie 2019

Rudi Vizental

Rudi Vizental

ROCA, platformă de investiţii şi management dedicată companiilor româneşti aflate în impas, a înregistrat în primul an de activitate un randament pe sumele investite de 340% (faţă de procentul de 16% asumat iniţial în faţa investitorilor).

Astfel, valoarea companiei a ajuns la euro21.9M, cu o creştere de peste 60 % faţă de valoarea iniţială, se arată într-un comunicat al companiei.

La acest moment, Platforma ROCA are în portofoliu trei companii româneşti, S-KARP, Frigotehnica şi Tremot, în care deţine pachetul majoritar.

ROCA îşi propune, până la finele acestui an, să atragă în platformă cel puţin cinci noi companii, dintre care trei sunt deja în diverse faze de pre-tranzacţie, precizează sursa citată.

De la înfiinţarea platformei până în prezent au avut loc discuţii cu peste 150 de companii din ţară, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent întâlnite au fost: industria alimentară, comerţ, industria prelucrării lemnului, instalaţii, IT & Online.

"Interacţiunile pe care le-am avut în acest an au fost o experienţă extraordinară. Nu doar că ne-am intersectat cu foarte multe oportunităţi de business, dar am cunoscut mulţi oameni cu nişte poveşti extraordinare, am învăţat multe lucruri foarte valoroase despre peisajul antreprenorial românesc, despre provocările si barierele de creştere ale antreprenorilor. Am resimţit dificultatea lor de a se asocia, deşi abilitatea de a lucra în echipă este componenta de bază a succesului într-o afacere.", a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA, citat în comunicat.

Acţionarii platformei ROCA sunt Andrei Cionca, preşedinte CITR Group şi asociaţii săi prin divizia de investiţii CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, fraţii Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Şucu fondatorul Mobexert BT investments, compania de investiţii a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-preşedinta grupului Transavia şi a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanţului de magazine pet shop Animax, Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor şi membră a grupului EOS şi Vetimex Capital S.R.L., companie deţinută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA.

Alături de continuarea strategiei pentru consolidarea şi dezvoltarea portofoliului ROCA, în top trei priorităţi pentru următoarea perioadă este şi atragerea unei instituţii financiare europene în rândul acţionarilor platformei precum şi dezvoltarea platformei pentru a răspunde nevoilor noi identificate în piaţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Alo, ziarul Bursa, corectați rapid titlul, până nu vă dă ROCA cu ceva dur în scăfârlie ! :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro