E timpul să schiezi în Turcia

A.F.
Miscellanea / 31 ianuarie

E timpul să schiezi în Turcia

Sezonul de iarnă a început în Turcia, iar regiunile de nord şi de est ale ţării oferă o evadare minunată în lunile reci de iarnă. Munţii înzăpeziţi găzduiesc mai multe centre de schi cu potential excelent pentru turismul de iarnă în Turcia. Aceste staţiuni de schi, cu facilităţi mecanice de ultimă generaţie şi opţiuni de cazare, de la casual la luxos, oferă, de asemenea, o gamă foarte vastă şi bună de vinuri şi de mâncăruri turceşti, conform unui comunicat remis redacţiei.

Erciyes: Vârful Anatoliei

Conform comunicatului, în mijlocul ţării, la o scurtă distanţă cu maşina de renumita Cappadocia, se află centrul de schi Erciyes din Kayseri, amplasat pe vârful Muntelui Erciyes (acesta măsoară 3.916 m), cel mai înalt vârf din regiunea Anatoliei Centrale.

Centrul de schi se remarcă prin telescaunele duble, care sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră la standarde internaţionale şi care pot transporta aproximativ 26.750 de persoane pe oră. Schiorii pot admira vegetaţia endemică şi vederile incredibile ale Muntelui Erciyes de pe telescaune şi telegondole.

De făcut: Erciyes se află la o oră de mers cu maşina de Cappadocia, un loc care merită vizitat pentru peisajul său, format din hoteluri, peşteri şi oraşe subterane.

De încercat: Kayseri, un oraş cunoscut pentru pastirma (pastrami) şi manti (găluşte turceşti), este cunoscut şi pentru vinurile turceşti făcute din Emir - un struguri local din Anatolia Centrală.

Palandöken

Locaţia este potrivită pentru schi şase luni pe an. Centrul de schi de la Palandöken este amplasat la 2.100 de metri deasupra nivelului mării în satul montan Başköy, la poalele Muntelui Palandöken din provincia Erzurum amplasată în estul Turciei.

Gazdă a Jocurilor Mondiale de Iarnă Universitare din 2011 şi a Festivalului de iarnă de Jocuri Olimpice ale Tineretului European din 2017 - Muntele Palandöken are pârtii de schi iluminate pe timp de noapte. Totodată, pârtia este recunoscută ca fiind şi cea mai lungă pârtie de schi din Turcia. Centrul a fost plasat în top 20 din 41 de staţiuni de schi de către publicaţia New York Times şi are 22 de pârtii care se remarcă printr-o suprafaţă foarte bună care permite schiatul în condiţii de siguranţă. Împreună cu cinci telescaune şi telegondole care deservesc pârtiile Palandöken este ideal pentru sporturi alpine precum snowboarding sau schiat.

De făcut: Vizitaţi Cascada Tortum, una dintre cele mai înalte cascade din lume. Lacul Tortum; Hornurile lui Narman şi İspir Yedigöller sunt alte frumuseţi din Erzurum...

De încercaţ: Cağ kebab. Această delicatesă Erzurum merită degustată. Oferă carne condimentată la grătar la foc de lemne

Sarikamiş: Vârful cel mai estic al Turciei

Kars, ultima staţie de pe ruta parcursă de faimosul Expres de Est al Turciei, după Erzurum, este una dintre cele mai interesante destinaţii de iarnă ale ţării. Staţiunea de schi Sarikamiş, la o altitudine de 2.100-2.634 de metri pe Muntele Çamurlu din apropierea oraşului, are aceeaşi calitate a zăpezii ca şi Alpii. Facilitatea are două pârtii mecanice:

-prima poate transporta 1.800 de persoane pe oră şi are o lungime de 1.435 de metri,;

-ce a doua poate transporta 800 de persoane pe oră şi are 2.250 de metri lungime.

Staţiunea oferă şapte pârtii de schi cu o privelişte frumoasă asupra pinilor galbeni.

De făcut: Vizitaţi oraşul antic Ani, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, şi Lacul Çildir, unde săniile trase de cai alunecă peste apele îngheţate.

De Încercaţ: Delicioasa gâscă la cuptor în stil Kars, brânzeturile regionale precum Kars kaşar şi gruyere şi vinurile tradiţionale obţinute din struguri locali Ökuzgözu şi Boğazkere.

Uludağ: Summit-ul Alb al Bursei

Staţiunea de schi Uludağ, situată la sud-vest de Bursa, este printre cele mai populare staţiuni din Turcia, datorită apropierii de İstanbul. Zona de schi de la poalele muntelui Uludağ, cel mai înalt munte din Anatolia de Vest, are 1.750-2.543 de metri.

Centrul de schi, cu opt telescaune, şapte baruri şi 13 pârtii diferite, oferă închiriere de echipamente de schi şi lecţii de la instructori profesionişti. În plus, staţiunea de schi Uludağ are piste pentru heli-ski, snowboarding, patinaj pe gheaţă şi ciclism pe zăpadă.

De făcut: Bursa este în apropiere şi uşor de accesat printr-o telecabină. de adăugat în această vacanţă la schi este o vizită la clădirile monumentului din cartierul hanurilor din Bursa, în special Koza Han şi Moscheea Ulu.

De încercat: Bursa este renumită şi pentru Iskender kebab, o delicatesă regională. Acesta este locul potrivit pentru a încerca Iskender kebab, un preparate gătit pe grătar înainte de a fi feliat şi servit pe pita caldă, şi servit într-un sos fierbinte de roşii tocate şi unt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb