Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Economia Chinei, în cel mai lent ritm de creştere din ultimii şapte ani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Economia Chinei, în cel mai lent ritm de creştere din ultimii şapte ani

Economia Chinei a înregistrat, în primul trimestru din 2016, cel mai lent ritm de creştere din 2009 până acum, însă acesta se încadrează în obiectivul Guvernului de la Beijing şi, totdată, este conform analiştilor.

Potrivit datelor oficiale anunţate vineri, PIB-ul Chinei a avut o creştere de 6,7% în primele trei luni din 2016, în ritm anual, după o expansiune de 6,8% în ultimul trimes-tru din 2015. Ţinta Guvernului chinez este o creştere economică de 6,5-7% în acest an.

Biroul Naţional de Statistică din China a informat că, deşi principalii indicatori economici au avut evoluţii pozitive în primul trimestru din 2016, nu pot fi subestimate presiunile negative.

Cifrele oficiale arată că băncile din China şi-au majorat la 13.700 miliarde de yuani (211,23 miliarde de dolari) creditele noi în monedă locală acordate în martie, dublu faţă de nivelul de 726 miliarde de yuani din februarie, ceea ce indică un apetit în creştere pentru investiţii în rândul companiilor din ţară.

Totodată, vânzările retail din ţara asiatică au sporit cu 10,3% în primele trei luni, iar producţia industrială a crescut cu 6,8% în martie.

Economia Chinei a înregis-trat un avans de 6,9% în 2015, acesta fiind cel mai slab ritm de creştere atins după 1990, an în care PIB-ul ţării a sporit cu numai 3,9%.

Autorităţile de la Beijing şi-au propus să atingă o creştere economică mai mică, dar mai durabilă, ca urmare a eforturilor de reorientare a economiei spre consumul intern, inovaţie şi servicii, în detrimentul industriilor grele şi al investiţiilor impulsionate de îndatorare şi exporturi.

La finele anului trecut, premierul chinez Li Keqiang a declarat că Guvernul va închide companiile cu pierderi în cadrul eforturilor de reducere a supracapacităţilor din indus-trie, măsură care va genera falimente şi concedieri.

Datele preliminare ale Biroului Naţional de Statistică din China arată că PIB-ul ţării a însumat 67.670,8 miliarde yuani (circa 10.300 miliarde dolari) în perioada ianuarie - martie 2016.

Analiştii aşteaptă ca economia Chinei să aibă un avans de 6,6% pe întregul an 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

06 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0751
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4904
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3679
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.4712

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie