EDUCAŢIENoul an şcolar, sub semnul reformelor

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2022

Noul an şcolar, sub semnul reformelor

Pregătirile pentru startul noului an şcolar au intrat în linie dreaptă. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că astăzi va avea loc o întâlnire cu prefecţii şi inspectoratele şcolare judeţene, pentru pregătirea începerii anului şcolar, el precizând că la discuţii va participa şi premierul Nicolae Ciucă.

Sorin Cîmpeanu a participat ieri la o întâlnire a Comisiei pentru Dialog Social, în care: "s-au discutat subiecte precum admiterea în liceu, modul de abordare a burselor elevilor, pentru că a crescut bugetul de burse anul acesta, la rectificare, cu 300 de milioane de lei, modul de organizare examenului de Bacalaureat 2023 şi lucruri care ţin de pregătirea şcolilor.

Mâine dimineaţă (n.r. azi) vom avea o întâlnire cu toţi prefecţii şi cu Inspectoratele Judeţene, pentru a vedea stadiul pregătirii şcolilor. La întâlnire va participa şi premierul României". Despre petiţia lansată pe platforma Declic, prin care se solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, autorul moral al proiectului "România Educată", demiterea de urgenţă a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precum şi retragerea proiectelor legislative propuse de Ministerul Educaţiei, ministrul Cîmpeanu a spus că orice petiţie este un drept cetăţenesc, constituţional, ce trebuie să fie respectat: "Cetăţenii au dreptul să facă aceste petiţii, pe orice teă. Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături. Este un drept pe care îl au şi este foarte bine să fie exercitat. Eu am datoria să explic ce se întâmplă cu privire la aceste proiecte de legi ale Educaţiei. În momentul de faţă, centralizăm multe mii de amendamente, au fost propuneri foarte bune, rezultate pe parcursul celor 43 de zile de dezbatere şi peste 75 de întâlniri. Voi anunţa un stadiu intermediar al preluării acestor propuneri, multe dintre ele constructive, care fac din proiectele legilor educaţiei proiecte şi mai bune, ce vor fi înaintate Parlamentului. Parlamentul este cel care adoptă legile, nu Ministerul Educaţiei".

Noul an şcolar va începe luni, 5 septembrie.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. „Consilierul Diavolului” Yuval Noah Harari în MANUALUL DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ pentru Clasa a VIII-a al Ministerului Educației Naționale, cu un text de propagandă transumanistă din spectrul Marii Resetări

  Dacă ați crezut vreodată că Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației anti-naționale și promotorul proiectului iohannist România Reeducată, este doar un idiot întors cu cheița pe la spate, ei bine, v-ați înșelat. 

  Autorul celebrei Teze de doctorat „Cercetări privind posibilitatea irigării cu apă uzată provenită din complexele avicole și de creșterea suinelor în condiții de protecție a mediului ambiant și stabilirea soluțiilor de proiectare a amenajărilor de irigații apă uzată” - respectiv, Teză de doctorat despre posibilitatea de a se iriga câmpurile cu zoaiele de la fermele de pui sau de porci - este mai mult decât un idiot. Alianța Părinților a avut dreptate când a scris Apelul „Opriți-l pe Gropar!”, căci cu adevărat acesta pare să fie rolul său: distrugerea ultimelor urme de educație națională din învățământul românesc și, oricât ar părea de incredibil, nu pe orice linie ci chiar pe aceea a „Marii Resetări”. 

  O cititoare ne-a semnalat acest fapt incredibil: Yuval Noah Harari, supranumit „Consilierul Diavolului”, de la Forumul Economic Mondial, cel cu „Marea Resetare” a Inteligenței Artificiale și cipuirea copiilor, aghiotanul lui Klaus Schwab care susține că planeta nu mai are nevoie de „mâncătorii inutili”, a primit un loc generos în... MANUALUL DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ pentru Clasa a VIII- a al Ministerului Educației Naționale, editat în 2020, în plină plandemie! 

  Gata!, odată cu apariția pe piață a „Marii Resetări” a unor idioți bolnavi cu ștaif, de anvergura lui Cîmpeanu la pătrat, s-au terminat și clasicii literaturii și publicisticii române din MANUALUL DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ așa că Ministerul Eucației Naționale s-a gândit să-l promoveze copiilor de clasa a VIII-a chiar pe Yuval Noah Harari, artizanul celor mai odioase teorii anti-umane. Și unde? Repetăm, în MANUALUL DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ! 

  Textul în sine, de o propagandă sinistră a teoriilor „Marii Resetări” și „Revoluției transumaniste”, este de-a dreptul diabolic, explicând cum oamenii sunt mai prejos decât „inteligența artificială”. 

  Manualul școlar a fost publicat de Editura Art Klett și aprobat de Ministerul Educației Naționale prin ordinul de ministru nr. 5566/15.09.2020 Manualul este distribuit elevilor în mod gratuit, atât în format tipărit, cât și în format digital, și este transmisibil timp de patru ani școlari, începând din anul școlar 2020 – 2021. 

  „Prin tema Reflecții asupra lumii, propusă de programa de limba și literatura română petru clasa a VIII-a, manualul încheie traseul de cunoaștere început în clasa a V-a, cu instrumentele specifice disciplinei limba și literatura română. Astfel, am ales o abordare interogativă, stimulând interesul elevilor pentru a căuta răspunsuri la întrebări precum Ce înseamnă prietenia?, Cum sunt ceilalți?, Unde găsim frumusețea?, Ce este adevărul?, pentru ca în final să le oferim acestora ocazia să privească în viitor și să-și imagineze Încotro se îndreaptă lumea?”, se scrie în preambulul MANUALUL DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ pentru Clasa a VIII-a al Ministerului Educației Naționale, ediție tipărită și electronică. 

  Iată și ce trebuie să învețe copiii de clasa a VIII-a potrivit manualului aprobat de Cîmpeanu: 

  „Când vei fi adult, e posibil să nu ai loc de muncă 

  după Yuval Noah Harari 

  Demisia sau demiterea lui Cîmpeanu? Prea puțin! O ungere cu smoală și apoi plimbarea lui cu o pană în dos prin toate școlile din România ar mai putea spăla probabil din zoaiele de porci pe care le-a aruncat „științiific” în învățământul românesc!

  Protectorul plagiatorilor, ministrul Campeanu a desavarsit dezastrul din invatamant. Toti profesorii cu care am discutat ii pronunta numele cu T.

  Nu vă lăsați intimidat de detractori domnule Iohannis. România toată e alături de Domnul ministru al educației și Domnul președinte.

  1. Ce vorbesti, Frantz? Ai visat prost peste noapte?

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb