EJobs: Peste 20.000 de joburi noi au fost postate de la începutul anului

S.B.
Companii / 23 ianuarie

EJobs: Peste 20.000 de joburi noi au fost postate de la începutul anului

Angajatorii au început 2024 cu planuri de extindere a echipelor, astfel încât peste 20.000 de joburi au fost postate de la începutul anului pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

"Ce vedem, de la începutul lunii şi până acum, este o continuare a tendinţei de anul trecut de a creşte numărul de joburi on-site, care presupun prezenţa zilnică la birou, şi de a scădea numărul de joburi remote. Din numărul total de locuri de muncă noi disponibile de la începutul lunii, doar 8,9% au fost remote. 4% au fost joburi postate de angajatori din afara ţării, iar restul implicau un program clasic, cu prezenţă la birou", spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

Angajatorii din Capitală au avut cea mai mare nevoie de candidaţi la începutul acestui an şi au scos în piaţă puţin peste 10.000 de joburi noi. Clujul este al doilea cel mai activ judeţ, din acest punct de vedere, cu 4.100 de locuri de muncă noi. Urmează Iaşi, Ilfov, Timiş, Craiova, Prahova şi Braşov. Judeţele de la celălalt capăt al clasamentului sunt Mureş, Argeş, Ialomiţa şi Neamţ. "Pentru prima parte a clasamentului, este de aşteptat ca în lunile următoare să apară fluctuaţii şi să vedem creşteri ale unor judeţe în care anual este căutat un număr mare de angajaţi. Vorbim, spre exemplu, despre Timiş, Braşov sau Sibiu. Pentru că, dacă ne uităm la tot anul trecut, topul judeţelor în care s-au făcut cele mai multe angajări arăta astfel: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş, Ilfov, Braşov, Constanţa şi Prahova" , adaugă Roxana Drăghici.

Cu 5,300 de locuri de muncă disponibile, retailul a fost domeniul în care s-a angajat cel mai mult luna aceasta. Aproape 2,800 de joburi au fost scoase în piaţă de angajatorii din servicii, 2,300 de cei din call center / BPO şi aproape 2,000 de angajatorii din industria alimentară. Transport / logistică, construcţii, producţie şi turism au fost următoarele domenii pentru care s-au căutat candidaţi.

Cele mai multe oportunităţi de angajare s-au deschis pentru candidaţii entry-level (0-2 ani de experienţă), însă foarte aproape de ei au fost cei cu un nivel mediu de experienţă (2-5 ani). De altfel, aceştia au fost şi candidaţii care au aplicat cel mai mult. Din cele aproape 700.000 de aplicări înregistrate de la începutul anului, aproximativ 50% au venit din partea candidaţilor entry-level. "A devenit o regulă în piaţa muncii ca luna ianuarie să fie dominaţă de mişcări care angrenează în primul rând acest nivel de carieră, atât în ceea ce priveşte joburile postate, cât şi în ceea ce priveşte aplicările. Pe măsură ce creşte nivelul de senioritate, observăm o tendinţă de a aştepta mai mult până a lua decizia de schimbare a jobului şi, în general, prima şi ultima lună ale anului sunt luni folosite mai degrabă pentru a prospecta piaţa", explică Roxana Drăghici.

În acest moment, peste 23.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs. Dintre acestea, aproape 40% au salariul menţionat în anunţul de angajare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb