DIGI Comunications

Elevii solicită încă o săptămână de online

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 04 februarie

Revenirea în şcoli nu a stârnit entuziasm în rândul actorilor principali angrenaţi în procesul de învăţământ.

La "umbra" îngrijorării legate de siguranţa sanitară se solicită amânări sau exceptări în ceea ce priveşte reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ. Consiliul Naţional al Elevilor solicită ca prima săptămână de şcoală din al doilea semestru să se des­făşoare în format exclusiv online, pentru a le oferi unităţilor de învăţământ timpul necesar pregătirilor, urmând ca din a doua săptămână să se aplice scenariile prezentate: "Consiliul Naţional al Elevilor salută măsura descentralizării deciziei privind redeschiderea şcolilor, însă trage un semnal de alarmă cu privire la normele în baza cărora se vor lua aceste decizii. Până la acest moment (n.r. Ieri după prânz) nu a fost publicat ordinul comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii privind măsurile de siguranţă din şcoli. Acest aspect se traduce în faptul că şcolile vor avea, în cel mai bun caz, doar 3 zile la dispoziţie pentru a se pregăti de începerea cursurilor în format fizic, după 3 luni de şcoală online".

Reprezentanţii elevilor consideră că trei zile reprezintă o perioadă nepermis de scurtă, care nu le oferă şcolilor timpul necesar pentru a derula toate pregătirile, atât din punct de vedere birocratic (ajustarea orarului, în funcţie de elevii şi cadrele didactice care vor participa la cursuri de acasă, aprobarea hotărârilor CJSU/CMBSU de functionare a şcolilor, după caz etc.), cât şi din punct de vedere sanitar, igienizarea şcolilor şi dotarea acestora cu materiale sanitare: "Din acest motiv, Consiliul Naţional al Elevilor solicită ca prima săptămână de şcoală din al doilea semestru să se desfăşoare în format exclusiv online, pentru a la oferi unităţilor de învăţământ timpul necesar pregătirilor, urmând ca din a doua săptămână să se aplice scenariile prezentare de către preşedintele României".

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, crede că graba poate pune în pericol milioane de elevi: "Am purtat mai multe discuţii cu directori din întreaga ţară, care ne-au transmis că nu vor să acţioneze până când nu primesc indicaţii clare din partea autorităţilor. A deschide şcolile fără toate pregătirile necesare înseamnă să pui în pericol milioane de elevi. Facem apel la autorităţi să ia decizia raţională şi responsabilă, de a organiza prima săptămâna de şcoală din al doilea semestru în regim online, pentru a le permite şcolilor să se pregătească pentru cea de-a doua săptămână".

Având în vedere contextul actual, e puţin probabil ca autorităţile să accepte propunerea elevilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro