Elis Pavaje a început lucrările la Lotul 2 Transalpina de Apuseni

S.B.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 25 mai 2023

Elis Pavaje a început lucrările la Lotul 2 Transalpina de Apuseni

Elis Pavaje anunţă lucrările pentru Lotul 2 Transalpina de Apuseni şi începe lucrările pentru Proiectul de Mobilitate Urbană Alba Iulia, Loturile 2 - Lot 3.

Lotul 2 al Transalpinei de Apuseni este un segment vital al proiectului, în lungime de 34.9 kilometri care se întinde între localităţile Mogoş şi Cerbu şi are ca termen de finalizare 17 luni. In paralel Elis Pavaje lucrează la Lotul 1, având o lungime de 43.51 km. Transalpina de Apuseni va asigura conexiunea dintre localităţi şi va crea noi oportunităţi pentru dezvoltarea economică şi turistică a regiunii, făcând legătura între autostrada Sebeş-Turda şi DN 74, principalul drum naţional din Apuseni. Drumul străbate una din cele mai frumoase zone ale judeţului Alba, prin Munţii Metaliferi, şi ajunge, în punctul cel mai înalt, până la o altitudine de peste 1.000 de metri.

Proiectul propus cuprinde diverse lucrări de reabilitare şi modernizare, având în vedere reabilitarea drumurilor, utilizarea iluminatului cu panouri fotovoltaice, consolidarea părţii carosabile prin construirea unei fundaţii din balast şi piatră spartă, precum şi aplicarea a două straturi de mixturi asfaltice. De asemenea, se prevede construirea şi reabilitarea podurilor şi podeţelor, precum şi implementarea unei reţele de canalizare pentru preluarea apelor pluviale şi un depozit pentru colectarea apelor. În plus, vor fi executate şanţuri şi rigole din pământ sau pereate pentru gestionarea apelor pluviale.

"Suntem foarte mândri să contribuim la creşterea durabilă a infrastructurii româneşti prin supervizarea unor proiecte ample care vor transforma peisajul drumurilor din România. Efortul nostru continuu se concentrează pe încorporarea practicilor ecologice şi a tehnologiei de ultimă oră pentru a realiza o execuţie a lucrărilor în conformitate cu standardele europene de referinţă. ", a declarat Cristian Panea, Director Tehnic, Elis Pavaje.

În acelaşi timp, compania Elis Pavaje este implicată şi în Proiectul de Mobilitate Urbană Alba Iulia. În prezent, finalizarea Lotului 1 este în desfăşurare, iar compania este angajată în implementarea Loturilor 2- Lot 3 care includ străzile Lalelelor, Pinului, Francesca, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Pop de Băseşti şi Bulevardul Încoronării. Acest proiect îşi propune să contribuie la dezvoltarea unui sistem de transport urban, modern, care să faciliteze deplasarea eficientă şi sigură a locuitorilor şi vizitatorilor oraşului Alba Iulia.

Scopul proiectului constă în eliminarea disfuncţionalităţilor din trafic prin implementarea unei benzi de circulaţie pe fiecare direcţie de mers şi prin alocarea unor benzi exclusiv pentru mijloacele de transport public. În plus, se intenţionează reabilitarea trotuarelor, acolo unde spaţiul existent permite, amenajarea unor piste dedicate exclusiv bicicliştilor, staţii de bike-sharing şi staţii inteligente de transport public. Reabilitarea reţelei de transport public din Alba Iulia a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are ca obiectiv sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

"Planul de mobilitate urbană reprezintă cheia pentru a rezolva problemele legate de transportul de persoane şi mărfuri, atât în sectorul public, cât şi în cel privat. Prin crearea unui sistem de transport urban eficient, acest plan ne permite să oferim oamenilor un acces uşor la locurile de muncă şi la furnizorii de servicii, să reducem timpii de deplasare şi costurile asociate, să combatem poluarea şi să economisim energie, totodată îmbunătăţind siguranţa în trafic. Suntem bucuroşi să facem parte din acest proiect de anvergură care îi va ajuta real pe locuitorii oraşului, dar şi pe cei din împrejurimi. ", a mai declarat Cristian Panea, Director Tehnic, Elis Pavaje.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb