Elveţia se aşteaptă la 30% mai puţini turişti europeni în sezonul de iarnă

S.B.
Internaţional /

Elveţia se aşteaptă la 30% mai puţini turişti europeni în sezonul de iarnă

Numărul de turişti europeni în Elveţia ar urma să scadă cu cel puţin o treime în perioada sezonului de iarnă, potrivit prognozelor publicate azi, ceea ce înseamnă că va urma un nou an dificil pentru sectorul turismului, informează Agerpres.

În contextul creşterii numărului de contaminări şi al măsurilor de carantină la intrarea în Elveţia, relansarea cererii externe a încetinit în mod semnificativ, subliniază institutul economic elveţian KOF într-un comunicat publicat în avanpremiera acestui sezon cheie pentru veniturile din turism ale ţării. La fel ca şi în timpul sezonului estival, sectorul turismului din Elveţia va trebui să se bazeze pe clientela locală pentru a amortiza şocul, susţine KOF, adăugând însă că creşterea numărului de înnoptări ale turiştilor elveţieni nu va fi suficientă pentru a acoperi golul lăsat de turiştii străini.

Potrivit KOF, înnoptările turiştilor elveţieni ar urma să crească cu 8% în timpul sezonului de iarnă comparativ cu perioada de dinaintea crizei. Cu toate acestea, numărul total al înnoptărilor ar urma să se contracte cu cel puţin 30%. Iar dacă pandemia se va agrava, scăderea ar putea să depăşească 50%.

"La final, pandemia de Covid-19 va antrena o pierdere estimată la 13,3 milioane de înnoptări pe parcursul anului turistic 2020", susţine institutul KOF, ceea ce este echivalent cu o diminuare a cifrei de afaceri cu 1,6 miliarde franci (1,4 miliarde euro) pentru sectorul hotelier.

Pentru întregul sector al turismului, diminuarea cifrei de afaceri ar urma să depăşească 10 miliarde de franci, a evaluat KOF care îşi realizează estimările pentru ministerul elveţian al Economiei. În 2021, diminuarea cifrei de afaceri ar urma să fie una de aproape 6,2 miliarde de franci comparativ cu anul turistic 2019, potrivit Agerpres

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie