E.ON susţine Asociaţia Zi de Bine în organizarea unei tabere anti-bullying pentru copii, părinţi şi profesori

G.D.
Companii / 11 august

E.ON susţine Asociaţia Zi de Bine în organizarea unei tabere anti-bullying pentru copii, părinţi şi profesori

În această lună, E.ON susţine proiectul #Singur - anti-bullying CAMP iniţiat de Asociaţia Zi de Bine, care organizează o tabără anti-bullying dedicată copiilor, părinţilor şi profesorilor, în continuarea unui proiect demarat în luna iunie, conform unui comunicat remis redacţiei. Aceasta va avea loc la Straja, jud. Hunedoara, în perioada 14-21 august, şi va cuprinde activităţi cu scop terapeutic, susţinute de specialişti.

Potrivit sursei citate, la Straja vor merge 30 de copii însoţiţi fiecare de câte un părinte, alături de 15 profesori din învăţământul primar. Timp de şapte zile, aceştia vor participa la activităţi diferite, cu scop terapeutic, menite să construiască încrederea în propriile forţe şi să-i înveţe cum să reacţioneze în situaţii de bullying. De asemenea, vor participa şi la drumeţii, seara talentelor, karaoke, jocuri, dans sau teatru interactiv. Echipa este formată din terapeuţi, antrenori educaţionali şi animatori.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 30.000 euro şi este oferit de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România şi UniCredit Bank.

"În tabăra pe care am organizat-o în luna iunie, #SINGUR - anti-bullying CAMP, copiii au povestit deschis despre experienţele lor de bullying din trei perspective: victimă, martor şi agresor. Ne dorim ca prin aceste tabere să facem auzită vocea copiilor, dar şi vocile specialiştilor care să pună o cărămidă la înţelegerea fenomenului şi, mai ales, la gestionarea lui", au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

"Din Psihologia adleriană ştim că un copil «rău» este un copil descurajat. În bullying, toţi cei implicaţi sunt descurajaţi: agresorul devine «rău», victima crede că nu poate face faţă, iar observatorul crede că e neputincios. Tabăra îi va ajuta pe copii să-şi recunoască şi împlinească nevoile de bază: de a se conecta, de a se simţi capabili, curajoşi şi să conteze. Totodată îşi vor descoperi punctele forte ale personalităţii şi îşi vor face prieteni", a declarat Anda Păcurar, coordonatorul echipei de terapeuţi.

Pentru ca proiectul să fie util cât mai multor copii şi profesori, Asociaţia Zi de BINE va realiza un documentar pe tema anti-bullying care va fi ulterior popularizat în şcoli şi licee.

E.ON România continuă şi în acest an parteneriatul strategic cu Asociaţia Zi de Bine, implicată în cauze destinate comunităţii, susţinând lunar câte un proiect al acesteia. În luna iulie, E.ON România a susţinut amenajarea unui centru special pentru bătrânii singuri, copiii care provin din familii cu situaţii financiare precare şi pentru animalele abandonate. #CasaPlină şi-a deschis porţile în localitatea Sânpetru din jud. Braşov, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro