Eşec al unei acţiuni a lui Trump la Curtea Supremă pentru blocarea predării declaraţiilor sale fiscale

A.B.
Internaţional / 22 februarie

Eşec al unei acţiuni a lui Trump la Curtea Supremă pentru blocarea predării declaraţiilor sale fiscale

Curtea Supremă a SUA a refuzat astăzi să intervină în favoarea lui Donald Trump pentru a anula decizia unui judecător federal care a ordonat predarea arhivelor contabile ale fostului magnat al imobiliarelor unui procuror newyorkez, relatează AFP şi Agerpres.

Este un eşec judiciar major pentru fostul preşedinte republican în bătălia judiciară pe care o duce de ani de zile pentru ca declaraţiile sale fiscale să nu fie făcute publice.

Solicitată de avocaţii fostului magnat newyorkez, Curtea Supremă a refuzat să anuleze decizia unui judecător federal care a ordonat predarea a opt ani de declaraţii fiscale şi bancare procurorului din Manhattan Cyrus Vance, care le solicită de luni de zile.

Curtea Supremă a dispus deja în iulie 2020 ca Donald Trump să-i transmită procurorului aceste documente, dar avocaţii magnatului i s-au adresat cu o nouă solicitare pentru a contesta amploarea documentelor cerute.

"Munca noastră continuă", a reacţionat Vance într-un comunicat.

Axată iniţial pe plăţi care au fost efectuate, înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, în conturile a două foste presupuse amante ale miliardarului, ancheta lui Vance, instrumentată cu uşile închise în faţa unui mare juriu, examinează acum posibile acuzaţii de fraudă fiscală, fraudă cu asigurări sau fraudă bancară.

Potrivit media americane, anchetatorii au anchetat recent angajaţi ai Deutsche Bank - care multă vreme a susţinut financiar holdingul Trump Organization - şi ai companiei sale de asigurări, Aon.

De asemenea, ei l-au interogat din nou pe fostul avocat personal al preşedintelui, Michael Cohen, care execută o pedeapsă cu închisoarea. El a afirmat în Congres că Trump şi societatea sa umflau sau reduceau artificial valoarea activelor lor, pentru a obţine credite bancare sau o reducere de impozite.

Dacă aceste acuzaţii se vor dovedi întemeiate iar Trump ar fi inculpat, el ar risca o posibilă încarcerare. Spre deosebire de delictele federale, încălcările legilor statelor nu pot face obiectul unei graţieri de către preşedintele american.

Procuroarea democrată a statului New York, Letitia James, anchetează şi asupra acuzaţiilor de fraudă bancară şi de fraudă cu asigurări, în cadrul unei proceduri în civil.

Donald Trump nu a reacţionat până acum luni la decizia Curţii Supreme. Dar el a calificat în trecut ancheta drept "cea mai rea vânătoare de vrăjitoare din istoria SUA".

Spre deosebire de predecesorii săi, magnatul imobiliar şi fosta vedetă de televiziune, care a părăsit definitiv statul New York pentru a se stabili în clubul său Mar-a-Lago din Florida, nu şi-a făcut niciodată publice declaraţiile fiscale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro