Etex Building Performance a realizat o cifră de afaceri de 145 de milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut 

Comunicate de presă / 20 septembrie

Etex Building Performance a realizat o cifră de afaceri de 145 de milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut 

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de 145 milioane de lei, în creştere cu aproape 10% faţă de primele şase luni ale anului trecut, datorită strategiei companiei de a se orienta către segmentul de retail şi zona rezidenţială, cu produse şi soluţii pentru lucrări noi şi renovări, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Creşterea vânzărilor, realizată într-un context economic caracterizat de incertitudine, confirmă strategia noastră, implementată încă de anul trecut, care are la bază concentrarea pe segmentul de retail. Acesta a continuat să crească susţinut de evoluţia favorabilă a construcţiilor rezidenţiale. În oglindă, constatăm o stagnare în zona proiectelor comerciale mari. Vom fi în continuare atenţi la evoluţiile din piaţă astfel încât să fim proactivi şi să venim în întâmpinarea nevoilor clienţilor, indiferent de segmentul din care fac parte aceştia" a declarat Andrei POPA, Commercial Manager Romania & SEE, Etex Building Performance.

La rezultatele pozitive ale companiei au contribuit mai mulţi factori: portofoliul de produse calibrate pe nevoile consumatorului din România, tencuieli şi gleturi pe bază de ipsos fabricate la Aghireşu (CJ), diversificarea portofoliului de clienţi, dezvoltarea segmentului DIY, precum şi adaptarea serviciilor oferite la solicitările specifice contextului actual.

Etex Building Performance a reconfirmat importanţa pe care o acordă pieţei româneşti, anunţând recent că va investi 6 milioane de euro într-o instalaţie de uscare a şlamului provenit din desulfurarea gazelor la centrala termoelectrică de la Rovinari. Materia primă rezultată de aici va fi folosită în fabrica de gips-carton Siniat de la Turceni.

Andrei POPA mai apreciază că exporturile companiei vor continua să crească, în special pe pieţele din spaţiul SEE. Ca şi în România, focusul va fi legat de creşterea mixtului de produse complementare, în special pe produse pe bază de ipsos, furnizate de fabrica recent retehnologizata de la Aghireşu.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro