Abonament gratuit

EUGEN TEODOROVICI:Franţa este un partener strategic al României

V.D.
Politică /

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Franţa este un partener strategic al României, cu investiţii directe de 2,33 miliarde de euro, sumă care o situează pe locul 6 în topul investitorilor străini, iar prezenţa unora dintre cei mai importanţi oameni de afaceri francezi reprezintă o dovadă a încrederii în potenţialul economiei româneşti, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Paris.

Potrivit unui comunicat al MFP remis AGERPRES, ministrul Finanţelor a participat joi la Forumul economic franco-român de la Paris organizat de Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor, cel mai mare eveniment economic din cadrul Sezonului Cultural Franţa-România.

În deschiderea evenimentului, Eugen Teodorovici, împreună cu omologul său francez, Bruno Le Maire, a subliniat importanţa consolidării legăturilor economice, ştiinţifice şi culturale dintre cele două ţări.

"Franţa este un partener strategic al României, cu investiţii directe de 2,33 miliarde de euro, sumă care o situează pe locul 6 în topul investitorilor străini în România. Investiţiile franceze sunt foarte importante în toate sectoarele economice din România, cu 8.774 de firme cu capital francez, implicate cu precădere în sectoarele auto, bancar şi asigurări, distribuţie, industrie farmaceutică şi energie. Prezenţa unora dintre cei mai importanţi investitori francezi, reprezintă o dovadă a încrederii în potenţialul economiei româneşti", a afirmat Teodorovici.

În cadrul forumului, ministrul român al Finanţelor a prezentat măsurile adoptate de Guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri şi încurajarea investiţiilor prin reducerea poverii fiscale şi a subliniat importanţa unui dialog cu privire la strategii şi parteneriate în sectoare importante pentru viitorul celor două ţări.

Totodată, în intervenţia să, Eugen Teodorovici a reiterat câteva dintre priorităţile României pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene: Cadrul Financiar Multianual, aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, consolidarea uniunii bancare, precum şi aspecte legate de modernizarea sistemului de TVA şi taxarea digitală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS