EUGEN TEODOROVICI:"Suntem foarte interesaţi de continuarea finanţărilor BERD"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Ţara noastră este foarte interesată de continuarea finanţărilor Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în Europa Centrală şi de Sud-Est, unde există încă decalaje însemnate, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Prezent la cea de-a 28-a Reuniune Anuală a BERD organizată la Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, ministrul nostru de resoprt a menţionat: "România este foarte interesată de continuarea finanţărilor băncii în Europa Centrală şi de Sud-Est, unde continuă să existe decalaje însemnate. Trebuie luate în considerare analize suplimentare şi scenarii diverse, echilibrate şi raţionale, pentru a evalua capacitatea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de a-şi îndeplini angajamentele în actualele ţări de operaţiuni, înainte de a începe discuţiile privind o posibilă expansiune geografică".

Principalele subiecte de discuţie în cadrul reuniunii anuale au avizat dezbaterile la nivel european privind viitorul cadru financiar multianual şi arhitectura financiară europeană, viitorul BERD şi direcţii strategice viitoare de urmat, inclusiv posibilitatea lansării unui studiu aprofundat referitor la o eventuală extindere/expansiune geografică a activităţilor Băncii în zona sub-sahariană.

Strategia BERD pentru România implică o contribuţie sporită pentru mobilizarea finanţării sectorului privat şi integrarea ţărilor de operaţiuni în economia mondială. De asemenea, pentru a spori atenţia BERD acordată sectorului privat, împrumuturile suverane vor deveni mai selective, iar echilibrul în cadrul activităţii sectorului public al Băncii se va muta spre non-suveran.

Ministrul Finanţelor şi-a exprimat un interes deosebit pentru cooperarea dintre BERD şi BEI şi complementaritatea între instituţii financiare internaţionale pentru a obţine rezultate mai eficiente.

Eugen Teodorovici, în calitate de Guvernator al României la BERD, a preluat pentru un an mandatul de vicepreşedinte al Consiliului guvernatorilor, alături de ministrul Finanţelor din Lituania.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS