Eurodeputaţii au solicitat eliminarea decalajului digital în educaţie şi triplarea bugetului Erasmus

S.B.
Internaţional /

Eurodeputaţii au solicitat eliminarea decalajului digital în educaţie şi triplarea bugetului Erasmus

Eurodeputaţii au solicitat eliminarea decalajului digital în Europa, având în vedere exacerbarea inegalităţilor care au cauzat dificultăţi în accesul la educaţia şcolară, informează news.ro.

Rezoluţia a fost adoptată joi cu 593 voturi "pentru", 58 "împotrivă" şi 36 de abţineri, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Potrivit sursei citate, eurodeputaţii regretă "discrepanţele grave" în procesul de învăţare în întreaga Uniune Europeană pe durata pandemiei, când 32% dintre elevi nu au avut acces la educaţie în unele state membre timp de mai multe luni. Ei se tem că acest lucru va reduce nivelul de venituri în viitor pentru o întreagă generaţie şi va avea un impact negativ asupra productivităţii muncii şi a competitivităţii Uniunii Europene în ansamblu.

Prin urmare, eliminarea decalajului digital trebuie să reprezinte o preocupare imediată. Comisia Europeană ar trebui să acorde prioritate investiţiilor în conectivitate şi echipamente, în special în zonele îndepărtate şi rurale, precum şi instruirii cadrelor didactice şi a formatorilor în ceea ce priveşte utilizarea noilor tehnologii.

"Multe ţări sunt încă nepregătite în faţa celui de-al doilea val care afectează în prezent Europa", a declarat Victor Negrescu (S&D, România), luând cuvântul în numele Comisiei pentru cultură şi educaţie a PE în dezbaterea în plen dinaintea votului. "Ar trebui depuse mai multe eforturi pentru a garanta accesul tuturor la educaţie şi formare de calitate, iar în acest sens trebuie să investim în educaţie. Regretăm profund faptul că Consiliul propune reduceri la programele care sprijină educaţia şi formarea. Reiterăm solicitarea ca bugetul Erasmus+ să fie triplat. Încurajăm statele membre să sporească în mod semnificativ cheltuielile publice pentru educaţie. Comisia trebuie să acorde prioritate investiţiilor în educaţie în planul de redresare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie