Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Evaltas: Certificatele de performanţă energetică ar putea deveni obligatorii

F. A.
Macroeconomie /

Certificatele de performanţă energetică ar putea deveni obligatorii, aşa cum se întâmplă de câţiva ani în ţările Uniunii Europene, şi pentru obţinerea şi vizarea, la trei ani, a certificatelor de clasificare, a licenţelor şi a brevetelor turistice, de care au nevoie operatorii din turism pentru a funcţiona potrivit unui comunicat transmis redacţiei de către compania de evaluări, consultanţă şi audit energetic, Evaltas.

În prezent, cadrul legislativ care reglementează clasificarea unităţilor turistice este dat de Hotărârea de Guvern nr. 121/2013 şi a adus multe modificări faţă de anii precedenţi. Dintre acestea, cea mai importantă o constituie imposibilitatea proprietarilor de structuri de cazare de a-şi autoclasifica unităţile, acestea urmând a fi certificate, după ample verificări, de către Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), aflată în subordinea Ministerului Economiei şi în coordonarea Ministerului delegate pentru IMM, mediului de afaceri şi turism, se arată în documentul citat.

Printre criteriile de certificare ale ANT nu se regăseşte şi clasa energetică a clădirilor şi asta deoarece legea 159/2013, care prevede obligativitatea certificatelor energetice pentru vânzarea, închirierea, recepţionarea şi reabilitarea clădilor, este una nou implementată, din 19 iulie; din această cauză, legiuitorii nu au avut timp să ia în calcul introducerea certificatului energetic, implicit a clasei de performanţă energetică, în metodologia de clasificare a unităţilor turistice, mai punctează Evaltas.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS