Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Exporturile de grâu din Rusia s-ar putea înjumătăţi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Seceta severă care afectează unele zone din Rusia şi vestul Kazahstanului s-ar putea extinde către estul Ucrainei, ceea ce ar cauza pierderi semnificative în recoltele de grâu.

Seceta severă care afectează unele zone din Rusia şi vestul Kazahstanului s-ar putea extinde către estul Ucrainei, ceea ce ar cauza pierderi semnificative în recoltele de grâu.

Rusia şi-ar putea reduce la jumătate exporturile de grâu în acest an agricol, din cauza secetei şi a crizei de cereale de pe piaţa locală, anunţă IKAR - Institut de Cercetare Agricolă din Rusia.

Potrivit IKAR, exporturile ruseşti de grâu ar putea ajunge la 9,5 milioane tone metrice în anul agricol curent, de la 18 milioane de tone în anul precedent.

Oleg Suhanov, specialist în cadrul IKAR, a declarat, citat de agenţia Bloomberg: "Rusia nu va exporta grâu din stocurile de stat, în condiţiile în care morile din ţară şi crescătorii de animale se confruntă cu o criză de cereale. Mai mult, nu excludem posibilitatea ca Rusia să impună o taxă restrictivă la exportul de cereale, începând cu 2011, în vederea reducerii exporturilor producătorilor privaţi".

IKAR arată că, din cauza secetei, recolta de grâu din Rusia ar putea să scadă cu 24% faţă de anul trecut, la 47 de milioane de tone. Anterior, IKAR estima pentru anul curent o recoltă de grâu de 51 de milioane de tone. Anul trecut, Rusia a avut o recoltă de grâu de aproximativ 62 de milioane de tone.

Temerile generate pe pieţe de seceta persis­tentă din Rusia au dus la creşterea preţului grâului. În plus, investitorii de pe pieţele agricole sunt îngrijoraţi că şi alte ţări din Europa îşi vor reduce exporturile de cereale, numeroşi cumpărători putând fi nevoiţi să cumpere cereale din SUA.

La Bursa din Chicago, cotaţia grâului cu livrare în septembrie a crescut trei sesiuni la rând, ajungând, în prezent, la peste 6 dolari/buşel.

Exporturile de cereale din Ucraina ar putea să scadă

Exporturile de cererale din Ucraina, al doilea cultivator de profil din fosta Uniune Sovietică, au "încetinit" luna aceasta, conform ministrului agriculturii de la Kiev, Mikola Prisiajniuk.

Recent, Confederaţia Agrară din Ucraina a anunţat că exporturile de cereale din această ţară ar putea să scadă la 18,5 milioane de tone sau chiar mai puţin în anul agricol curent, de la 21,2 milioane de tone în anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie