Exporturile din Marea Britanie în UE au scăzut cu 68% în ianuarie

S.B.
Internaţional / 08 februarie

Exporturile din Marea Britanie în UE au scăzut cu 68% în ianuarie

Exporturile din Marea Britanie în Uniunea Europeană au scăzut cu 68% în ianuarie, din cauza perturbărilor produse la încheierea perioadei de tranziţie a Brexitului, potrivit unei asociaţii a transportatorilor rutieri, informează news.ro.

Guvernul britanic nu a confirmat datele şi a arătat că perturbarea traficului la graniţă a fost minim de când Marea Britanie a ieşit definitiv din Uniunea Europeană.

De la începutul acestui an, companiile şi firmele de transport au fost nevoite să se adapteze la noile reglementări comerciale, inclusiv la noi sisteme pentru companii şi oficiali în Irlanda de Nord.

Unele companii au avut probleme cu noile declaraţii vamale şi certificate de sănătate, în condiţiile în care şi pandemia de coronavirus afectează firmele.

Membrii internaţionali ai Asociaţiei Transportatorilor Rutieri (Road Haulage Association - RHA) au raportat o scădere de 68% a exporturilor în ianuarie, a anunţat asociaţia pe Twitter.

"Consider că este extrem de frustrant şi deranjant că miniştii au ales să nu asculte industria şi experţii", a declarat directorul general al RHA, Richard Burnett, publicaţiei The Observer.

Guvernul a afirmat că discută cu sectorul şi că "nu recunoaşte cifra referitoare la exporturi".

"Datorită muncii grele a transportatorilor şi a comercianţilor pentru a se pregăti pentru schimbare, perturbările de la frontieră au fost minime, iar transporturile de mărfuri se apropie de nivelurile normale, în pofida pandemiei de Covid-19", a anunţat guvernul într-un comunicat, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro