FABIO PANETTA, MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV AL BCE:''Condiţiile favorabile de finanţare ajută la ieşirea din criza provocată de pandemie''

G.U.
Internaţional / 27 noiembrie 2020

Fabio Panetta, membru al Comitetului executiv al BCE

Fabio Panetta, membru al Comitetului executiv al BCE

Banca Centrală Europeană trebuie să menţină costurile de împrumut extrem de scăzute pentru a da posibilitatea guvernelor să recurgă la cheltuieli pentru a ieşi din criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19), a afirmat astăzi Fabio Panetta, membru al Comitetului executiv al BCE, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Condiţiile favorabile de finanţare creează cel mai bun mediu pentru o politică fiscală eficientă, care, la rândul ei, creează condiţiile pentru ca sectorul privat să beneficieze deplin de condiţiile favorabile de finanţare pe care le asigurăm prin măsurile noastre", a declarat oficialul BCE, într-un interviu acordat publicaţiei portugheze Expresso.

Şi preşedintele BCE, Christine Lagarde, a anunţat că instituţia va studia în primul rând ipoteza unei majorări a achiziţiilor de obligaţiuni şi a împrumuturilor ieftine pentru bănci, la reuniunea din decembrie, când va pune la punct noul pachet de stimulente destinat susţinerii economiei zonei euro, notează sursa citată.

"Chiar dacă toate opţiunile sunt posibile, Programul de Achiziţii Urgente în Pandemie (Pandemic Emergency Purchase Programme - PEPP) şi Operaţiunile ţintite de refinanţare pe termen mai lung (TLTRO sau Targeted Longer-Term Refinancing Operations) şi-au dovedit eficienţa în contextul actual şi pot fi ajustate în mod dinamic pentru a reacţiona la evoluţia pandemiei. În consecinţă, este posibil să rămână principalele instrumente pentru ajutorarea politicii noastre monetare", a explicat Christine Lagarde.

La ultima reuniune de politică monetară, care a avut loc în data de 29 octombrie, consiliul guvernatorilor BCE a lăsat nemodificată dobânda de referinţă, însă Christine Lagarde a promis că BCE îşi va recalibra instrumentele la reuniunea din decembrie.

"Putem face mult mai mult, printr-o combinaţie între programul nostru de achiziţionare de active şi măsurile noastre de susţinere a finanţării economiei reale prin intermediul băncilor şi a pieţei de obligaţiuni. Nu există îndoieli privind angajamentul BCE de a acţiona", a dat asigurări Panetta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro