FAŢĂ DE REZULTATUL DIN 2018Scădere de peste 90% pentru profitul Romcarbon, anul trecut

C.B.
Piaţa de Capital /

Scădere de peste 90% pentru profitul Romcarbon, anul trecut

Romcarbon Buzău (ROCE) a raportat, pentru anul recent încheiat, un profit net preliminar, la nivel individual, de 0,319 milioane lei, în scădere cu 93% faţă de cel obţinut în 2018, în condiţiile scăderii veniturilor într-un ritm mai accelerat decât cel al cheltuielilor şi adâncirii pierderii din activitatea financiară, conform raportului procesatorului de mase plastice publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Piaţa a reacţionat, astăzi, la ora 14:00, preţul acţiunii ROCE fiind de 0,1365 lei, în scădere cu 6,15% faţă de referinţa din ziua anterioară.

Veniturile totale s-au situat, la finalul anului trecut, la 210,85 milioane de lei, în scădere cu 6% faţă de cele din 2018, în timp ce cheltuielile totale au coborât cu 5%, la 210,26 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Vânzările nete înregistrate în anul trecut au fost de 183,85 milioane de lei, cu circa 7% sub cele din anul anterior, în timp ce veniturile din investiţii au scăzut cu 44%, la 1,95 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele au scăzut cu 10%, la 123,15 milioane de lei, în anul 2019, faţă de cele din 2018, în timp ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au urcat cu 4%, până la 37,44 milioane de lei.

La nivel financiar, Romcarbon a înregistrat o pierdere de 2,42 milioane de lei în 2019, cu mult peste cea consemnată în anul anterior, de aproape 0,341 milioane de lei.

Pentru finalul anului trecut, activele totale erau de 246,2 milioane de lei, cu 2,8% sub cele înregistrate în bilanţ la data de 31 decembrie 2018, în timp ce datoriile totale s-au diminuat cu aproape 6%, până la 109,27 milioane de lei.

În raport cu preţul acţiunii ROCE din data de 13 februarie, de 0,146 lei, valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 38 milioane de lei.

C.B.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. N-AS CUMPARA ACTIUNEA ASTA , NICI ANUL ASTA , NICI ANUL VIITOR !!! LA NICI UN PRET !!! DE LA MOARTEA PATRONULUI STRAIN AL SOCIETATII , ACUM 2 - 3 ANI DE ZILE , FINANCIAR , NU LE MAI MERGE DELOC BINE , ADUNANDU-SE TREPTAT , UN MORMAN DE DATORII !!! SIGUR , A-MI PLCE MULT CA CONDUCEREA DE ACUM , NU SE LASA , LUPTA , GASESTE CLIENTI PENTRU COMENZI , VINDE !!! DAR , INCA NU AJUNGE !!! PENTRU A MAI SCADEA DIN PRESIUNEA DATORIILOR , AU VANDUT 1 CLADIRE - 2 , SI NISTE TERENURI PE CARE AU CASTIGAT NISTE MILIOANE , SI ASTFEL , DATORIILE PE TERMEN LUNG SI SCURT , AU MAI SCAZUT !!! E DE VAZUT , DE LA DISTANTA , EVOLUTIA LOR VIITOARE !!! ACTIUNEA , E ORICUM MULT PREA SCUMPA , NU MERITA LUATA MAI SUS DE 0 1050 - 0 1100 LEI !!! IN NICI UN CAZ !!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nici eu!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS