FIA Imobiliar BT Property, tranzacţie de 12 milioane de euro pentru investiţii imobiliare

T.B.
Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2023

Dan Dascăl, Director General, BT Asset Management SAI SA

Dan Dascăl, Director General, BT Asset Management SAI SA

Fondul Imobiliar de Investiţii Alternative BT Property, care administrează active de 22,3 milioane de euro, a finalizat achiziţia a trei imobile în care îşi desfăşoară activitatea clinicile oncologice Amethyst Radiotherapy în Cluj (Floreşti), Timiş (Dumbrăviţa) şi Ilfov (Otopeni). Tranzacţia, de tipul Sale&Lease Back, este în valoare de 12 milioane de euro, se arată într-un comunicat al BT Asset Management, remis redacţiei.

Fondul este specializat în investiţii imobiliare, proiecte real estate operaţionale din zona retail, office, logistic, clădiri care au ca destinaţie un profil medical, respectiv şcoli, care asigură condiţii premium de desfăşurare a activităţilor specifice, informează sursa menţionată. Este administrat de BT Asset Management SAI SA, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania şi reprezintă primul fond de investiţii alternative specializat în investiţii imobiliare, autorizat în România de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. FIA Imobiliar BT Property este destinat investitorilor profesionali şi este constituit pe perioadă nedeterminată, arată datele comunicatului.

Potrivit sursei indicate, "În perioada ianuarie - noiembrie a.c. randamentul obţinut de fond a fost de 7%. Pentru noi este important atât randamentul, cât şi calitatea activelor imobiliare în care investeşte fondul, ţinând cont de actuale rigori ESG. Clinici precum Amethyst Radiotherapy se diferenţiază prin calitatea tratamentelor. Având în vedere standardele medicale foarte ridicate oferite, impactul în viaţa oamenilor, dar şi strategia de extindere a companiei, este un parteneriat pe care ne dorim să îl dezvoltăm în viitor" - declară Dan Dascăl, Director General, BT Asset Management SAI SA.

Potrivit comunicatului, "Ne bucurăm să găsim în FIA Imobiliar BT Property un partener solid pentru finanţarea şi refinanţarea proiectelor noastre existente şi viitoare. Această tranzacţie reprezintă un prim pas prin care Amethyst Romania îşi asigură independenţa şi siguranţa financiară pentru a dezvolta în ritm alert următoarele clinici din România. Existenţa unor lichidităţi substanţiale ne permite să deschidem următoarele clinici în timp record şi să efectuăm achiziţii noi în vederea extinderii amprentei Amethyst în România. Externalizarea către fondul BT Property a portofoliului nostru imobiliar ne permite focusarea energiei şi a disponibilităţilor financiare ale Grupului Amethyst în zona în care am dovedit că excelăm: tratamentele oncologice, atât chimioterapie, cât şi radioterapie, la cele mai înalte standarde în întreaga Uniune Europeană" - afirmă Ciprian Casian, CEO Amethyst România.

La doi ani de la lansare, FIA Imobiliar BT Property are în portofoliu imobile premium în principalele oraşe din România, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 30.000 mp, din categoria birouri, retail respectiv clădiri cu destinaţie medicală, conform datelor comunicatului.

Potrivit comunicatului, "Vedem în continuare un interes al investitorilor locali pentru sectorul imobiliar, de aceea ne aşteptăm la o expansiune a fondului în perioada următoare. Avem în vedere o acumulare extensivă de capital şi extinderea investiţiilor mai ales în zona retail, de servicii medicale şi educaţie. Ca arie de acoperire a investiţiilor, targetăm toată ţara, cu focus pe zone cu potenţial economic semnificativ" - adaugă Dan Dascăl.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb