Fiat Chrysler Automobiles va plăti 300 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii privind emisiile diesel

F.D.
Companii / 5 iunie 2022

Fiat Chrysler Automobiles va plăti 300 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii privind emisiile diesel

Divizia americană a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a recunoscut că este vinovată de conspiraţie criminală şi va plăti aproximativ 300 de milioane de dolari, într-un acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru a închide o anchetă de mai mulţi ani a Departamentului de Justiţie al SUA referitoare la fraudă privind emisiile de motorină, arată documentele instanţei, transmite Reuters, potrivit News.ro.

FCA US, acum parte a grupului Stellantis, va plăti sancţiuni penale de aproximativ 300 de milioane de dolari, rezultate din eforturile sale de a sustrage cerinţelor privind emisiile pentru peste 100.000 de camionete Ram mai vechi şi SUV-uri Jeep din gama sa din SUA.

"FCA US s-a angajat într-o schemă pe mai mulţi ani pentru a induce în eroare autorităţile de reglementare şi clienţii americani", a spus procurorul general adjunct Kenneth Polite, adăugând că departamentul va face "responsabile companiile care încearcă să plaseze profiturile mai presus de cinste, bună guvernare corporativă şi remediere în timp util".

Judecătorul districtual al SUA Nancy Edmunds, din Detroit, a stabilit data pentru sentinţă pe 18 iulie.

Acordul include o penalitate de confiscare de 203,6 milioane de dolari şi o amendă de 96,1 milioane de dolari.

Guvernul a remarcat că FCA US a plătit anterior o penalitate civilă de 311 milioane de dolari şi despăgubiri de peste 183 de milioane de dolari pentru peste 63.000 de persoane, ca parte a unui proces colectiv referitor la emisiilor vehiculelor diesel.

FCA US va fi pusă sub supraveghere timp de trei ani.

Producătorul auto trebuie să efectueze o evaluare iniţială a conformităţii sale cu Legea pentru aer curat şi procedurile de inspecţie şi testare, să trimită un raport şi să pregătească cel puţin două revizuiri şi rapoarte ulterioare.

Vehiculele diesel afectate sunt modelle ale anilor 2014 - 2016.

FCA a fuzionat cu producătorul francez Peugeot PSA în 2021, pentru a forma Stellantis.

Trei angajaţi ai FCA din SUA au fost inculpaţi pentru conspiraţie în vederea fraudării Statelor Unite şi pentru încălcarea Legii privind aerul curat şi aşteaptă judecarea.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei vine la cinci ani după ce grupul Volkswagen a pledat vinovat de acuzaţii penale, pentru a rezolva propria criză a emisiilor care a afectat aproape 600.000 de vehicule, într-un scandal care a devenit cunoscut sub numele de "Dieselgate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro