Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Finanţele au vândut obligaţiuni la cinci ani de 533,5 milioane lei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Finanţele au vândut obligaţiuni la cinci ani de 533,5 milioane lei

Ministerul Finanţelor a vândut ieri obligaţiuni de stat cu scadenţa la cinci ani de 533,5 milioane de lei. Valoarea programată era de 300 de milioane de lei. Randamentul mediu a fost de 7,27%, cel mai mare din ultimele luni.

Valoarea totală a cererilor din partea băncilor s-a ridicat la 1,31 miliarde de lei.

Un randament mai mare a fost plătit de MFP în februarie, când Trezoreria a vândut obligaţiuni de stat de tip benchmark cu scadenţa la cinci ani de 339,87 milioane de lei, la un randament mediu de 7,65%.

Trezoreria şi-a propus să se împrumute în luna decembrie cu 4,6 miliarde de lei prin vânzarea de titluri de stat, valoarea indicativă fiind similară cu cele propuse în ultimele luni şi peste media sumelor pe care Trezoreria a reuşit să le împrumute.

MFP a reuşit să atragă suma vizată încă din precedentele patru licitaţii, care cumulează fonduri atrase de 4,74 miliarde de lei. Astfel, până ieri Trezoreria a atras în decembrie circa 5 miliarde de lei.

Ultima operaţiune din acest an este programată pentru luni, 27 decembrie, iar MFP va scoate la vânzare certificate cu maturitatea la un an, în valoare de un miliard de lei.

De la începutul acestui an, Minis­terul Finanţelor a împrumutat 38,67 miliarde lei de la bănci prin vânzarea de titluri de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS