FIREA, DESPRE ALEGERILE PREZIDENŢIALE: "Mi-aş dori foarte mult să nu fie doar o participare formală"

D.V.
Politică /

Gabriela Firea

Gabriela Firea

Firea afirmă că nu crede că PSD are şanse să câştige alegerile prezidenţiale fără o alianţă cu "partenerii tradiţionali" de la ALDE şi Pro România. În plus, Firea a spus că şi-ar dori "să nu fie doar o participare formală" la alegerile prezidenţiale.

Primarul Capitalei a evitat să spună dacă este sau nu interesată să candideze la alegerile prezidenţiale, adăugând că ar fi "păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament mai mult sau mai puţin la suprafaţă".

"Vestea bună este că PSD are dintre cine să aleagă. Vestea proastă este că zilele se scurg, trece timpul, celelalte partide au deja candidaţi desemnaţi, chiar preşedintele este în campanie de doi-trei ani şi cred că trebuie să recuperăm acest timp pierdut. Mi-aş dori foarte mult ca oamenii de stânga din România să se simtă reprezentaţi în aceste alegeri, să nu fie doar o participare formală, să facem figuraţie, să bifăm că ne-am înscris şi în aceste alegeri. Asta înseamnă în primul rând să ne dorim să câştigăm. Sunt unul dintre membrii PSD care îşi doreşte să câştige prezidenţialele pentru oamenii de centru şi pentru ce de stânga" a afirmat, luni, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a catalogat drept "foarte importantă discuţia cu ALDE" dar şi cu foştii social-democraţi din Pro România.

"Este foarte importantă discuţia, dar serioasă, cinstită şi pentru prezent şi pentru viitor, cu partenerii noştri tradiţionali de la ALDE, cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, de asemenea cu foştii noştri colegi care au fost în Partidul Social Democrat şi mă refer aici la colegii din Pro România, cu domnul preşedinte Pro România Victor Ponta. Fără aceste elemente nu cred că avem şanse şi de asemenea analizarea oamenilor care au cea mai mare credibilitate în partid, care au mai fost testaţi în alegeri şi nu doar cei care în urma unor înţelegeri politice au ajuns în diferite poziţii publice" a spus Gabriela Firea.

Întrebată dacă îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, Firea a spus că nu ar fi inteligent sau corect să dea un răspuns acum, dar că ar fi "păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament mai mult sau mai puţin la suprafaţă".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS